Dobar tek!
ako sam zadovoljna ovim receptom,meni je jednostavno savršen.Štrudlice su sočne,mirisne,fineeeee u bilo kojoj kombinaciji.Pravila sam ih sa višnjama,kruškama,trešnjama,možete kao nadjev staviti bundevu i malo cimeta,sir,orahe što god volite. Kada se ispeče trebate čekati da se ohladi i poslužiti ako možete čekati da se ohladi jer taj miris mmmmmmm……uvijek ali uvijek se opečem jer jednostavno ne mogu čekati da se ohladi…ma nema šanse !!!
SLATKE ŠTRUDLICE SA VIŠNJAMA I KRUŠKAMA
za 3 štrudle, trajanje pripreme 60 minuta
POTREBNO;
12 tankih kora za savijače (pite) oko 1/2 kg
300 g višanja(il inekog drugog voća borovnice, trešnje, ribane jabuke) ili sir
150 g krušaka-ja sam stavila kruške iz kompota
3 jaja
4 dcl tekućeg jogurta(dalje ta ista čaša od jogurta je za mjeru )
2 čaše šećera
2 čaše griza
2 vanilin šećera
1 čaša ulja
1 prašak za pecivo
obavezno ribana korica limuna-ja imam domaći koji nije šprican
1 žličica arome vanilije
prstohvat cimeta za kruške
1 kockica maslaca za premazati štrudle
PRIPREMA
Umutiti jaja,šećer i vanilin šećer sa pjenjačom 2-3 minute,pa redom dodavati jogurt,griz,prašak za pecivo,ulje,aromu vanilije i ribanu koricu limuna (ako imam domaći limun ako ne onda stavim onaj citro iz vrećice malo,aromu limuna).Sve dobro promješajte i smjesa je spremna.
Uzmite 1 koru za savijače i na nju obilato nanesite 6-7 velikih žlica smjese,prekriti drugom korom i opet premazati sa smjesom,prekriti 3 korom i ponovno smjesa,prekriti 4 korom i na nju staviti samo 2 žlice smjese i na početak kore nadjev višnje i pažljivo,lagano i bez pritiskanja zarolati i prebaciti u pleh za pečenje obložen papirom za pečenje.
Ponoviti postupak sa preostalih 8 kora.
Ja sam napravila 2 štrudle sa nadjevom od višanja i jednu sa nadjevom od krušaka.
Višnje se ne šećere,ni kruške također jedino u kruške dodati malo cimeta za aromu …
Kada ste srolali sve 3 štrudle i stavili ih na papir za pečenje premažite ih sa kockicom otopljenog maslaca.
Stavite peći u ugrijanu pećnicu na 200 C 25-30 minuta dok ne dobiju lijepu boju.
Eh sada slijedi najteži dio kada su pečene prekrite ih krpom i ostavite da se ohlade (nema šanseee)
I pospite šećerom u prahu.
Savijača sa višnjama je poslužena sa kuglicom sladoleda vanilija burbon i kriškom domaćeg limuna.
Savijača sa kruškama uz dodatak malo cimeta i kruške iz kompota ….
Uživajte u štrudlicama,nadam se da će Vam se svidjeti…do idućeg recepta iz Kuhinje ispod duge
U petak, 7. veljače 2025., s početkom u 21 sat, u osječkoj dvorani Zrinjevac nas...
27.01.2025. u 14:00
Platforma "Halo, inspektore", koja je prošlog tjedna organizirala masovni bojkot...
27.01.2025. u 12:38
Danas, 27. siječnja, obilježavamo Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta....
27.01.2025. u 08:00
Dolaze li mrtvi s onoga svijeta, iz svijeta mrtvih? Dolaze! Dolaze! Ova tri zabi...
26.01.2025. u 20:00
U Hrvatskoj godišnje oko 3500 ljudi preuranjeno umre zbog onečišćenja zraka, što...
26.01.2025. u 14:00
Od utorka vozače u Hrvatskoj čeka novi udar na džep. Prema informacijama koje je...
26.01.2025. u 08:00
Zbog izvođenja radova na projektu izgradnje pješačko-biciklističke staze, uz kra...
25.01.2025. u 14:00
Hrvatski građani jučer su pokazali kako zajedništvo može biti snažan alat u borb...
25.01.2025. u 08:00
SLAVONSKI BROD/NOVA GRADIŠKA – Današnji bojkot trgovina, organiziran kao znak pr...
24.01.2025. u 14:00
U Slavonskom Brodu, 18. siječnja, nakon duge i teške bolesti, zauvijek nas je na...
23.01.2025. u 20:00
Povodom blagdana svetog Vinka, jučer je održan tradicionalni blagoslov vinograda...
23.01.2025. u 08:00
Povodom tradicionalnog narodnog običaja blagoslova vinograda i proslave blagdana...
22.01.2025. u 20:00
Od 23. do 25. siječnja 2025. Slavonski Brod će biti domaćin manifestacije Vinkov...
22.01.2025. u 18:00
Hrvatska glazbena scena ostala je siromašnija za jednog od svojih najistaknutiji...
22.01.2025. u 17:59
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i mladih Republike Hrvatske donijelo je 16. s...
22.01.2025. u 12:00
Slavonski Brod 8. veljače 2025. godine postaje mjesto okupljanja kolekcionara i...
21.01.2025. u 20:00