Održana Zlatna Solinka 2. kola Hrvatskog kuharskog kupa
Natjecanjem 2. kola Hrvatskog kuharskog kupa pod nazivom “Zlatna Solinka”, nastavljeno je trinaesto izdanje Hrvatskog kuharskog kupa. Po treći puta zaredom održan je u Solinu u organizaciji Udruge kuhara Splitsko-dalmatinske županije i Hrvatskog kuharskog saveza,a uz potporu Grada Solina, Turističke zajednice grada Solina i Splitsko-dalmatinske županije te sponzore manifestacije Podravka, Dukat, Stanić d.o.o., i Mesnica Džakula.
Ova dvodnevna manifestacija započela je u srijedu, 07. veljače kada su sudionici počeli pripremali tri slijeda za svečanu večeru koja se održala sljedećeg dana u restoranu Andrea. Zadatak je bio pripremiti svečanu hladnu platu od pastrve, pršuta, slanutka i artičoke, glavna jela od janjećeg buta, ružmarina i sezonskog povrća te deserte od klementina, rogača, badema i skute. Radove natjecatelja ocijenili su članovi Sekcije ocjenjivača HKS-a Vladimir Balent, Gostimir Dragić i Erich Glavica.
Neposredno pred početak službenog proglašenja pobjednika ovogodišnjeg natjecanja okupljene su pozdravili predsjednik Udruge kuhara SDŽ Ante Ojdanić, solinski dogradonačelnik Ivica Rakušić te župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban. Oni su kasnije najboljim kuharima uručili vrijedne nagrade za prikazano kulinarsko umijeće kojima su oduševili goste večere.
Pobjedu u ukupnom poretku je kao i u prvom kolu odnio Ivan Tomas iz restorana Fontana Crnković iz Varaždina. Ivan je u svakoj od zasebnih kategorija bio na postolju no ne i na najvišoj stepenici. Dva druga mjesta, u hladnoj plati i desertu te treće mjesto u glavnom jelu bilo je dovoljno za ukupnu pobjedu. Na drugo mjesto plasirao se Marin Pozder, također iz varaždinskog restorana Bedem, koji je bio najbolji u desertu te drugi u glavnom jelu, dok je Dario Špehar iz hotela Plitvice pobijedio u predjelu i glavnom jelu, ali ga je boljeg plasmana koštao rezultat u desertu.
Sadržajan i zanimljiv kulinarski dan upotpunjen je dolaskom članova Sekcije za kulinarsku artistiku, Ivana Đukića iz Osijeka te Dražena Šafara iz Orahovice koji su pripremili atraktivan aranžman od voća i povrća koji je krasio buffet stol.
Treće kolo Hrvatskog kuharskog kupa održat će se sredinom ožujka u Bjelovaru.
Rezultati natjecanja:
Kategorija A – Hladna plata
1 Dario Špehar Hotel Plitvice, Plitvička jezera 69,33
2 Ivan Tomas Restoran Fontana Crnković, Varaždin 63,67
3 Antonio Bukvić Chef.hr 56,33
4 Marin Pozder Restoran Bedem, Varaždin 53,67
5 Toni Magdić Hotel Art, Slavonski Brod 49,00
6 Tina Đerek Udruga kuhara Splitsko-dalmatinske županije 48,33
7 Vehid Šaldić Chef.hr 32,67
Kategorija B – Toplo jelo
1 Dario Špehar Hotel Plitvice, Plitvička jezera 71,67
2 Marin Pozder Restoran Bedem, Varaždin 65,33
3 Ivan Tomas Restoran Fontana Crnković, Varaždin 62,33
4 Antonio Bukvić Chef.hr 54,67
5 Tina Đerek Udruga kuhara Splitsko-dalmatinske županije 53,67
6 Toni Magdić Hotel Art, Slavonski Brod 48,00
7 Vehid Šaldić Chef.hr 42,67
8 Saša Ninković Lipov hlad, Osijek 31,00
Kategorija C – Desert
1 Marin Pozder Restoran Bedem, Varaždin 71,33
2 Ivan Tomas Restoran Fontana Crnković, Varaždin 67,00
3 Tina Đerek Udruga kuhara Splitsko-dalmatinske županije 56,67
4 Dario Špehar Hotel Plitvice, Plitvička jezera 47,33
5 Toni Magdić Hotel Art, Slavonski Brod 45,33
6 Vehid Šaldić Chef.hr 42,33
7 Antonio Bukvić Chef.hr 40,67
Ukupni poredak
1 Ivan Tomas Restoran Fontana Crnković, Varaždin 193,00
2 Marin Pozder Restoran Bedem, Varaždin 190,33
3 Dario Špehar Hotel Plitvice, Plitvička jezera 188,33
4 Tina Đerek Udruga kuhara Splitsko-dalmatinske županije 158,67
5 Antonio Bukvić Chef.hr 151,67
6 Toni Magdić Hotel Art, Slavonski Brod 142,33
7 Vehid Šaldić Chef.hr 117,67
8 Saša Ninković Lipov hlad, Osijek 31,00
SLAVONSKI BROD – Središnji gradski trg Ivane Brlić-Mažuranić, pozna...
03.06.2025. u 20:00
Dok se prosječna hrvatska neto plaća u prvom tromjesečju 2025. približila iznosu...
29.05.2025. u 20:00
Poduzetnici sa sjedištem u Slavonskom Brodu ostvarili su u 2023. godini z...
28.05.2025. u 14:00
Za vas smo i ovog ponedjeljka pregledali najatraktivnije oglase za posao...
26.05.2025. u 12:00
NOVA GRADIŠKA – Uz miris svježe procvalih latica,...
16.05.2025. u 20:00
Na jučer održanoj redovitoj koordinaciji sustava turističkih zajednica Brodsko-p...
15.05.2025. u 10:00
U dvorani Elektrotehničke i ekonomske škole u Novoj Gradiški jučer...
10.05.2025. u 17:00
U prostorijama Sveučilišta u Slavonskom Brodu jučer je svečano otvoreno 1...
09.05.2025. u 16:00
U trenutku kada kamioni Agroproteinke svakodnevno skupljaju uginule svinje po sl...
09.05.2025. u 08:00
Pregledali smo aktualnu ponudu oglasa za posao na području Brodsko-posav...
28.04.2025. u 12:00
Industrijska zona Nova Gradiška uskoro će postati bogatija za još...
27.04.2025. u 17:00
Prema najnovijim podacima Državnog zavoda za statistiku, prosječna mjesečna neto...
23.04.2025. u 10:00
NOVA GRADIŠKA – Turistička zajednica Grada Nova Gradiška zap...
17.04.2025. u 20:00
SLAVONSKI BROD – U srijedu, 16. travnja 2025. godine, u poslijepodnevnim s...
16.04.2025. u 18:21
Samo za vas pregledali smo aktualne oglase u potrazi za poslovima u Brodsko-posa...
14.04.2025. u 14:00
Dok je posljednjih godina Slavonija bila simbol masovnog iseljavanja, danas se n...
08.04.2025. u 12:00