Cilj je kuharskih radionica prezentacijom i degustacijom potaknuti djecu da konzumiraju zdrave namirnice
U organizaciji udruge studenata Futuri Magistri i Udruge kuhara Brodsko posavske županije, na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti u Slavonskom Brodu jučer su održane kuharske radionice za djecu, na kojima su sudjelovali učenice i učenici 3. razreda osnovne škole Ivan Goran Kovačić. Kako nam je rekla Marta Zečević, predsjednica Udruge studenata i studentica 5. godine ovog Fakulteta, cilj je ovih kuharskih radionica bio prezentacijom i degustacijom zdravih namirnica potaknuti djecu da konzumiraju sve te zdrave proizvode koje inače kod kuće vjerojatno ne bi kušali, poput poriluka, kelja i slično. „Želimo djeci posvijestiti važnost zdrave i pravilne prehrane, s tim da želimo naglasiti da sve namirnice mogu biti zdrave ako ih se jede u umjerenim količinama“, kaže Marta.
Radionice su vodili vrhunski hrvatski kuhari iz Podravke d.d., koja je inače poznata po djeci omiljenim Lino proizvodima, ali i kampanji „Zdravi odmor“, kojom promovira zdravu prehranu djece u hrvatskim školama.
„Nisam prvi puta u Slavonskom Brodu, uvijek rado dolazim u ovaj grad u kojemu, kako vidim, ima puno zainteresirane djece za kuhanje s povrćem i sa žitaricama. Podravka već šest godina radi ovaj projekt 'Zdravi odmor', pa smo u Slavonski Brod došli prikazati dio te naše kampanje, koju provodimo po svim školama u Hrvatskoj. U okviru tog projekta pripremili smo i recepte i normative za tjedne školske jelovnike, kroz cijelu školsku godinu. Cilj nam je u prehranu naše djece vratiti one zdrave, zaboravljene namirnice kao što su ječmena kaša, leća, heljda ili povrće poput kelja i poriluka“ rekao je tom prigodom 'kraljevski kuhar' Zlatko Sedlanić, glavni Podravkin promotor kulinarstva.
U kuharske radionice za djecu koje imaju za cilj promovirati zdravu prehranu uključila se i Udruga kuhara Brodsko posavske županije koja okuplja 50-ak članova. Predsjednik udruge Tihomir Krijan podsjeća kako članovi udruge, vrsni kuhari redovito sudjeluju i na državnim i međunarodnim kulinarskim natjecanjima, te svake godine postižu izvrsne rezultate.
Mališani koji su sudjelovali na kuharskoj radionici naučili su mijesiti tijesto, praviti rezance, pravilno guliti povrće, ribati mrkvu, miješati jelo u tavi, a posebno su bili oduševljeni dolaskom simpatičnog medvjeda Line, glavne maskote Podravkine Lino kuhinje.
Ivica Vlašić
Brodsko-posavska županija objavila je javni natječaj za dodjelu stipendija učeni...
29.09.2025. u 12:30
Slavonski Brod i Nova Gradiška idućih će dana živjeti u znaku pra...
29.09.2025. u 07:30
Bio je tajanstveni mrak u „Crnom putu“, tmica puna dugih, zastra&sca...
28.09.2025. u 20:00
Nakon višegodišnje gradnje u nekoliko faza, Hrvatska je dobila pot...
27.09.2025. u 16:00
Visoke stope gospodarskog rasta, porast plaća i mirovina te snažna turistička se...
27.09.2025. u 12:00
Grad Slavonski Brod i ovog mjeseca nastavlja s organizacijom plesnih večeri nami...
27.09.2025. u 08:00
Policijska uprava brodsko-posavska je danas, 26. rujna, proslavila Dan policije...
26.09.2025. u 17:30
SLAVONSKI BROD – Nakon što je slučaj vršnjačkog nasilja uzne...
26.09.2025. u 15:00
SLAVONSKI BROD – Nakon što je javnost uznemirila vijest o brutalnom...
26.09.2025. u 12:01
SLAVONSKI BROD – Predsjednica Županijskog suda u Slavonskom Brodu Dubravka...
25.09.2025. u 20:00
Hrvatska pošta pokrenula je pilot-projekt kojim građanima nudi priliku za...
25.09.2025. u 16:00
U večerašnjem 265. kolu popularne igre Hrvatske lutrije Sve ili Ni&scaron...
22.09.2025. u 19:24
Brodsko-posavska županija od danas ulazi u tjedan koji će označiti prijelaz izme...
22.09.2025. u 07:30
U privredno zahuktalom Brodu na Savi u vremenu iza Prvog svjetskog rata, njegovo...
21.09.2025. u 20:00
Slavonski Brod/Nova Gradiška, rujan 2025. – Tržište nekretni...
21.09.2025. u 12:00
Slavonski Brod, 20. rujna 2025. – Nakon nekoliko mirnih mjeseci, Brodsko-p...
20.09.2025. u 12:00