Studij Gastronomije iznjedrit će novu generaciju vrhunskih kuhara
Poznato je da Hrvatska uspješno gradi poziciju jedne od najbrže rastućih mediteranskih gourmet destinacija, a rast i razvoj temelji joj se na bogatoj gastro-enološkoj tradiciji te rastućoj ponudi ugostiteljskih objekata s vrhunskom ponudom lokalne gastronomije i enologije.
Visoka škola Aspira iz Splita kroz svoje studijske programe, ali i one cjeloživotnog obrazovanja, obrazuje nositelje razvoja hrvatskog turizma.
Uz vrlo atraktivan program usavršavanja za Menadžera hrane i pića, Visoka škola Aspira je u okviru preddiplomskog studija Međunarodnog menadžmenta u hotelijerstvu i turizmu pokrenula novo studijsko usmjerenje, Gastronomiju. Studenti će u okviru studija shvatiti važnost gastronomije i enologije u kreiranju kompletnog turističkog doživljaja, upoznati se sa tehnikama i poviješću kuhanja različitih svjetskih kuhinja, raditi na oblikovanju vrhunskih gastronomskih proizvoda, upoznati moderne kulinarske trendove i naučiti ih primijeniti. Kroz modernu nastavu upoznat će mnoge ugledne chefove, među kojima Hrvoja Zirojevića, Branka Ognjenovića i Antuna Niševića, sudjelovati na njihovim seminarima i radionicama, a naučena znanja primjenjivat će u moderno opremljenim kuhinjama te će kroz terensku nastavu steći posebno iskustvo upoznavanja hrvatskih tradicionalnih gastro-enoloških proizvoda. Učit će i od i nagrađivanih sommeliera poput Siniše Koceića, barmena Jure Vojkovića te Tonćija Drlje koji će ih upoznati sa suvremenim trendovima u posluživanju.
Studijsko usmjerenje Gastronomija je kreirano u suradnji s uglednim stručnjacima s bogatim međunarodnim iskustvom u ovom području turizma i gospodarstva općenito, a koji će biti nositelji kolegija ovog vrlo atraktivnog programa potpuno prilagođenog potrebama tržišta. Obrazovanje budućih nositelja razvoja hrvatske gastronomije i enologije prati aktualna svjetska kretanja i trendove u ovom području.
Tijekom nastave, radionica, seminara, projekata i vježbi studenti će stjecati vrijedna praktična znanja od istaknutih domaćih i inozemnih stručnjaka iz područja gastronomije, enologije, turizma i gospodarstva općenito, čime će biti obogaćeni i onim vještinama koje će moći primjenjivati u najzahtijevnijim situacijama pred kojima će se nalaziti tijekom obavaljanja svojih profesionalnih zadataka.
SLAVONSKI BROD – Državni inspektorat 8. listopada 2025. objavio je ažurira...
15.10.2025. u 12:30
ZAGREB / SLAVONSKI BROD – Fond za zaštitu okoliša i energets...
15.10.2025. u 10:00
SLAVONSKI BROD – Danas, u srijedu 15. listopada, nešt...
15.10.2025. u 07:30
Prošlo je više od desetljeća otkako su građani koji žive u zgradam...
14.10.2025. u 17:30
SLAVONSKI BROD / POŽEGA / LOBOR – Da se u Hrvatskoj gotovo sve može kupiti...
13.10.2025. u 20:00
Otkazivanje ovogodišnje Pečenkijade u Slavonskom Brodu preraslo je u prvo...
13.10.2025. u 15:06
U zemlji u kojoj se o zdravstvu govori kao o prioritetu, vrijeme čekan...
13.10.2025. u 12:30
SLAVONSKI BROD – Nakon gotovo desetljeća priprema i više odgoda, Eu...
13.10.2025. u 10:00
Iako je listopad već dobro zakoračio, vrijeme u Slavonskom Brodu i okolici i dal...
13.10.2025. u 07:30
Slavonskobrodski Korzo večeras nije bio samo trg. Bio je srce koje kuca...
12.10.2025. u 19:11
Brodsko-posavsku županiju stiže nova pošiljka cjepiva protiv gripe. Kako...
12.10.2025. u 08:00
SLAVONSKI BROD- Inicijativa glumca Enisa Bešlagića, koji je emotivnim vid...
11.10.2025. u 18:00
Na brodskom Korzu danas je održan 2. Pogača fest, manifestacija koja je u kratko...
11.10.2025. u 14:19
Samo dan prije nego što su se ražnjevi trebali okretati, iz Ministarstva...
11.10.2025. u 13:09
Jutros je Slavonski Brod disao kao jedno. Više od 500 trkača, međ...
11.10.2025. u 12:00
Samo dan uoči najavljene Pečenkijade na Poloju, jedne od omiljenih jesenskih man...
10.10.2025. u 16:26