Dobar tek!
Meni su ovi ćevapi bolji od nekih kupovnih,budu meki i sočni a u domaćoj lepinji sa punooo luka su dobitna kombinacija !
ĆEVAPI IZ BOCE
Trajanje pripreme; 15 minuta+ hlađenje, za 15-20 komada
POTREBNO;
400 g mješanog mljevenog mesa (svinjetina-junetina)
1-2 češnja češnjaka
par svježih listova peršina
sol (pola žličice)
papar
vegeta ( pola žličice)
prstohvat sode
pola dcl mineralne
1 žlica(čvršćeg) vrhnja za kuhanje
po želji prstohvat chilija u prahu
_________________________________________
1 plastična flaša ili vrećica za zamrzivač
PRIPREMA; U posudu staviti meso i dodati mu začine sol,papar,vegeta,prstohvat sode,chilija i vrhnje za kuhanje.
Mineralnu,češnjak i list peršina izmiksati u sjeckalici te dodati mesu.
Sve izmješati u jednoličnu smjesu.Meso prekriti prozirnom folijom i još od gore alu folijom i spremiti u hladnjak preko noći ili bar na 3 sata da odmori.
.jpg)
Kada je meso dovoljno odmorilo odrezati plastičnu flašu,napunite ju smjesom i kroz otvor istiskivati ćevape željene veličine.Možete ih staviti i u vrećicu za zamrzivač i odrezati vrh i tako praviti ćevape.
.jpg)
Ako ih pravite ručno tiskate smjesu sa rukom pa budu zbiti ovako mi je bolje kada ih istiskujem.
I spremni su za roštilj.
.jpg)
Kada su gotovi možete ih preliti sa 1-2 žlice vrele vode i malo vegete prije stavljanja u lepinju,dodajte još luk i ručak je gotov!
.jpg)
Od ove smjese možete praviti i pljeskavice,njih stavite između prozirne folije i tako ih rastanjite i spremne su za pečenje. Dobar tek želi vam Nina!
                            
                            Na autocesti A3 od utorka, 4. studenoga, započinju radovi na postavljanju prvih...
03.11.2025. u 17:30
                            
                            Nakon svečane svjetske premijere pred prepunom osječkom dvoranom Gradski vrt, fi...
03.11.2025. u 12:30
                            
                            Kiša koja je jutros pala donijela je onaj poznati studeni u...
03.11.2025. u 07:50
                            
                            PRIČA UZ LIJEPU PEĆ (III.) Još nas jedna dogodovš...
02.11.2025. u 20:00
                            
                            SLAVONSKI BROD – Nakon jučerašnje vijesti o smrti Dalibora (Dade) &...
02.11.2025. u 12:00
                            
                            Igor Đaković, dugogodišnji službeni zastupnik i likvidator Škole n...
02.11.2025. u 08:21
                            
                            SLAVONSKI BROD – Prvi dan studenoga ponovno je donio važnu obavezu za sve...
02.11.2025. u 08:00
                            
                            Vilim Ditrich, zaljubljen „preko ušiju“ u lijepu crnku Mariju...
01.11.2025. u 20:00
                            
                            Uoči blagdana Svih svetih, na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu jučer je održa...
01.11.2025. u 12:00
                            
                            Porezna uprava objavila je nove liste poreznih dužnika u Hrvatskoj. U fokusu jav...
01.11.2025. u 07:10
                            
                            U kavani hotela Park, bez velike pompe i bez stvaranja distance između „fi...
31.10.2025. u 17:17
                            
                            Nakon što je Državni inspektorat potvrdio kako je na maloprodajnom mjestu...
31.10.2025. u 11:33
                            
                            Računalne prijevare nisu novost, ali s razvojem tehnologije prevaranti postaju s...
31.10.2025. u 10:00
                            
                            Državni inspektorat Republike Hrvatske potvrdio je izlijevanje goriva Eurodiesel...
31.10.2025. u 07:30
                            
                            Povodom blagdana Svih svetih, kada veliki broj građana posjećuje posljednja poči...
30.10.2025. u 20:00
                            
                            Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška su dovršili...
30.10.2025. u 17:30