Svaki puta kada se drastično promijeni način prehrane tako da se smanji broj kalorija, počet ćeš gubiti na težinu.
Svaki puta kada se drastično promijeni način prehrane tako da se smanji broj kalorija, počet ćeš gubiti na težinu. No, kako tvoje tijelo dobiva manje kalorija tako se s vremenom navikava na funkcioniranje s manjim brojem kalorija i prestaješ gubiti na težini, to se zove 'plato', piše zdravakrava.24sata.hr.
Ako želiš ponovno početi gubiti kilograme morat ćeš ili opet smanjiti kalorijski unos ili povećati potrošnju, odnosno tjelovježbu. Osim različitih drugih čimbenika koji utječu na težinu, kao što su spavanje, stres i vježbanje, mršavljenje možeš potaknuti i nekim namirnicama pa doznaj što trebaš jesti kako bi se pomakla s 'platoa' stagnacije.
Ako žudiš za slatkim pokušaj uživati u zdravim snackovima kao što su datulje punjene maslacem od kikirikija ili višnje posute s malo kakaa. To bi te trebalo spriječiti da žudiš za cijelim paketom keksa ili čokolade.
Visoko proteinska prehrana može ti pomoći da ne izgubiš mišićnu masu dok si na dijeti, a i pomoći će ti ubrzati metabolizam. Ako redovito vježbaš možda ti je potrebno više proteina kako bi izgradila mišiće i ponovno počela topiti masno tkivo. Svojim obrocima pokušaj dodati tvrdo kuhano jaje ili šalicu zobenih pahuljica. Također pojedi 15 badema kao zdravi snack ili dodaj malo grilane piletine u salatu za ručak. Također možeš zamijeniti obične deserte s proteinskim, poput grčkog jogurta.
Već je poznato da su vlakna ključ za osjećaj sitosti. Vlakna se dulje razgrađuju i pomažu probavnom sustavu da radi pravilno. No, vjerojatno nisi znala da vlakna povećavaju osjetljivost na inzulin, što može spriječiti tvoje tijelo od pohranjivanja šećera u organizmu. Dodaj svom jelovniku namirnice bogate vlaknima poput malina, jabuka ili krušaka. Od povrća jedi artičoke i brokule za hranjivu večeru.
Ako prije jela pojedeš namirnicu s visokim udjelom vode, manju ćeš količinu hrane pojesti. Grejp i sok od grejpa puni su vode pa pokušaj stvoriti naviku da pojedeš polovicu grejpa prije svakog ručka i večere.
Kapsaicin je tajni sastojak čili papričica koji mu daje ljutinu te pretvara nezdravo bijelo masno tkivo u smeđe. Smeđe tkivo bolje je od bijelog jer ga tvoje tijelo koristi kao izvor energije, umjesto da ga skladišti. Pospi malo čilija u prahu kada pripremaš jela s jajima ili još bolje, napravi ljuti napitak od limuna i u njega dodaj malo čilija u prahu.
Svaka nova godina donosi priliku za nove početke, a mnogi od nas u to doba godin...
08.01.2025. u 20:00
Građani Slavonskog Broda trebaju se pripremiti na privremenu prometnu regulaciju...
08.01.2025. u 16:00
Građani Slavonskog Broda ponovno će moći koristiti usluge mobilnih gradskih blag...
08.01.2025. u 10:00
Slavonski Brod ovoga tjedna očekuje promjenjivo vrijeme pod utjecajem južine koj...
07.01.2025. u 18:00
Prema dojavi čitatelja, zabilježili smo prizor nove divlje deponije na lokaciji...
07.01.2025. u 17:00
Ulice Slavonskog Broda, koje bi trebale biti mjesta sigurne šetnje i ugodnog dru...
07.01.2025. u 08:00
Prema zabilježenim podacima u Legitimaciji rezervnih i penzionisanih oficira Jug...
06.01.2025. u 20:00
Dok Eurostatovi podaci osvjetljavaju trenutačno stanje kućanstava, domaća statis...
06.01.2025. u 11:00
Tri crna gavrana sletjela na fenjer nad ulazom u dugu prizemnicu svu u velikim s...
05.01.2025. u 20:00
TD Komunalac d.o.o. obavještava građane da će se prikupljanje i odvoz božićnih d...
05.01.2025. u 14:00
Dana 4. siječnja, oko 21:30, na kružnom toku kod Korza dogodila se prometna nesr...
05.01.2025. u 11:00
Produženi vikend povodom Bogojavljenja, neradnog dana u Hrvatskoj, donosi promje...
04.01.2025. u 20:00
Brodsko-posavska županija raspisala je javni natječaj za dodjelu stipendija redo...
04.01.2025. u 16:00
Od studenoga 2024. godine, Slavonski Brod postao je bogatiji za jedinstvenu atra...
04.01.2025. u 14:00
Prema informacijama SBOnline-a, Terezija Satinović, od milja zvana baka Reza, 1....
03.01.2025. u 16:00
U Slavonskom Brodu, nakon gotovo desetljeća neuspješne borbe, zagađeni zrak i da...
03.01.2025. u 10:00