Život

Jozefina Birindžić pobjednica je osme sezone showa 'Tri, dva, jedan – kuhaj!'

Autor: 035portal Datum objave: 10.04.2021. u 06:12


U finalnoj epizodi RTL-ova popularnog kulinarskog showa snage su odmjerili najbolji od najboljih – Jozefina i Joško, a nijanse su presudile u njezinu korist. Tako je Jozefina odnijela glavnu nagradu i titulu najboljeg kuhara amatera, piše RTL.
Jozefina Birindžić iz Slavonskog Broda te Josip Šarić, zvan Joško, iz Zagreba natjecali su se finalnom kulinarskom dvoboju showa 'Tri, dva, jedan – kuhaj!'.

Finalisti su imali 120 minuta za pripremu jela koja su za njih priredili članovi žirija. Prvi slijed bila je pita zeljanica po receptu Željke Klemenčić, zatim punjene lignje od Ivana Pažanina i nadjevena patka s heljdom po receptu Tomislava Špičeka.

„Uzbuđenje je veliko, iščekivanje je veliko, jako je napeto. Ako vremenski bude sve u redu, neće biti raspada sistema“, komentirao je na početku Joško koji je u startu bio 10 minuta u zaostatku jer je Jozefina dobila malu vremensku prednost zbog dosadašnjeg uspjeha kroz sezonu. A kao i svaki zadatak do sad, Jozefina je odradila damski – smireno i staloženo: „Držat ću se svog redoslijeda i ritma. Vjerujem da ćemo oboje dati sve od sebe.“

Finalisti su zaista dali sve od sebe te su zadnju minutu natjecanja dočekali spremnih tanjura i sve su stigli u roku pripremiti, a onda je uslijedio odlučujući dio – kušanje.

„Jako mi se sviđa kako je to odradila, tanko tijesto, s malo nadjeva, jako hrskavo, no možda je moglo malo više začina“, kazala je Željka na Jozefininu pitu zeljanicu od kopriva, a s njom se složio i ostatak žirija kojem je također nedostajalo malo začina u piti. S druge strane, Joško je pogodio sa začinima te je napravio motanu formu pite, što se svidjelo žiriju.

„Rahlost tijesta i nadjev bi bio savršen da nema problema s masnoćama, ali odlično odrađeno“, pohvalio je Pažanin te su komentari nakon prvog slijeda bili dosta izjednačeni. Slična situacija kandidate je dočekala i na drugom slijedu – punjenim lignjama s palentom.

„Pohvalio bih okus umaka i završni okus u ustima je perfektan, žao da nema više umaka. Palenta savršena, ali lignji fali malo umaka“, kazao je Pažanin na Joškovo jelo, a sličan problem sa suhoćom je imala i Jozefina.

„Nadjev lignje je najslabiji dio tanjura, suhast je, kao i kod Joška, ali ostatak tanjura je slastan. Koliko god imate različita jela, opet imate sličnu problematiku na tanjuru“, primijetila je Željka. Posljednji slijed bila je pečena patka s heljdom, nabujkom od mlinaca i pireom od jabuke po Špičekovom receptu.

„Jozefina je složila jelo preko ruba ovala, a pire od jabuka nije dovoljno kuhan. Heljda je jako lijepo začinjena, nabujak prekrasno napravljen, patka malo krivo narezana, ali sve je ukusno. Joško je isto pogriješio s pireom, kao kašica za bebe kao i kod Jozefine, ali sviđa mi se kiselkast okus. Heljda je bolja, patka nije suha, ali je jače pečena. Loše narezana, ali sam zadovoljan“, komentirao je Špiček njihova jela te je na žiriju bila zaista teška odluka, a nijanse su presudile. Iako je Željka priznala da je Joško napravio bolju zeljanicu, a Pažanin da su Jozefinine lignje bile mrvicu bolje, odluka je bila na Špičekovoj patki.

„Odlučili smo i usuglasili se da je pobjednica osme sezone – Jozefina! Čestitamo!“ izjavio je Špiček, a tako je Jozefina Birindžić preuzela laskavu titulu najboljeg kuhara amatera te osvojila vrijedne nagrade.

„Jako sam sretna, presretna. Hvala svima, hvala mojoj obitelji, hvala žiriju i pozdravljam sve!“, kratko je i uzbuđeno rekla Jozefina, a Joško joj je čestitao na pobjedi.

„Borili smo se oštro, nisam bio siguran u pobjedu, ali mislio sam da imam šanse. Nijanse su odlučile i svaka čast Jozefini“, rekao je Joško za kraj.


Još jedan lijek nestaje s tržišta
Zdravlje
Još jedan lijek nestaje s tržišta

Hrvatski pacijenti ponovno se suočavaju s nestašicom lijekova. Ovoga puta...

28.05.2025. u 18:00

Šamac pamti, škola traje: 260 godina tradicije i zajedništva!
Škola
Šamac pamti, škola traje: 260 godina tradicije i zajedništva!

SLAVONSKI ŠAMAC – Jučer je Osnovna škola „Josip Kozara...

28.05.2025. u 10:00

Strojevi rade punom parom: Centar u Borovskoj već poprima prepoznatljivi izgled
Radar
Strojevi rade punom parom: Centar u Borovskoj već poprima prepoznatljivi izgled

Na gradilištu u Borovskoj ulici u Slavonskom Brodu ovih se dana čuje žamo...

26.05.2025. u 20:00

Imate kuću? Ovo je vaša šansa da dobijete tisuće eura natrag!
Savjeti i trikovi
Imate kuću? Ovo je vaša šansa da dobijete tisuće eura natrag!

Od 6. lipnja građani Hrvatske koji su na svojim obiteljskim ku...

26.05.2025. u 18:00

Emankovac, dika našeg grada!
101 brodska priča Zvonimira Toldija
Emankovac, dika našeg grada!

  Za one koji još ne znaju, „Emankovac“ je neslužbeno,...

25.05.2025. u 20:00

Ministarstvo traži 700 novih policajaca!
Savjeti i trikovi
Ministarstvo traži 700 novih policajaca!

Policijska škola "Josip Jović" provodi školovanje za zanimanje pol...

25.05.2025. u 11:00

Hitovi iz 80-ih i 90-ih vraćaju se na velika vrata – u kazamatu!
Zabava
Hitovi iz 80-ih i 90-ih vraćaju se na velika vrata – u kazamatu!

U svijetu u kojem je “druženje” sve češće sinonim za razmjenu...

24.05.2025. u 14:00

Slavonski Brod dobiva katoličku osnovnu školu!
Škola
Slavonski Brod dobiva katoličku osnovnu školu!

SLAVONSKI BROD – Od jeseni 2025. godine Slavonski Brod p...

24.05.2025. u 11:00

Kraj jedne ere: Evo kako su se maturanti oprostili od školskih klupa!
Događanja
Kraj jedne ere: Evo kako su se maturanti oprostili od školskih klupa!

Središtem Slavonskog Broda jučer je prošla tradicionalna maturants...

24.05.2025. u 08:00

Tko stoji iza najjačeg open-air festivala u Brodsko-posavskoj županiji?
Zabava
Tko stoji iza najjačeg open-air festivala u Brodsko-posavskoj županiji?

Slavonski Brod već četvrtu godinu zaredom ima svoj odgovor na svjetske open-air...

23.05.2025. u 20:00

Asfaltiranje odgođeno, kiša nastavlja režirati prometnu svakodnevicu
Servisne informacije
Asfaltiranje odgođeno, kiša nastavlja režirati prometnu svakodnevicu

Iako je završetak radova bio planiran upravo za danas, nova obavijest iz...

23.05.2025. u 16:00

Petak rezerviran za mladost – maturanti preuzimaju grad!
Događanja
Petak rezerviran za mladost – maturanti preuzimaju grad!

Grad Slavonski Brod i ove godine tradicionalno organizira svečani program povodo...

22.05.2025. u 20:00

U šumi s tabletom i aplikacijom – znate li zašto?
Događanja
U šumi s tabletom i aplikacijom – znate li zašto?

Jučer, povodom Međunarodnog dana biološke raznolikosti i Dana za&sca...

22.05.2025. u 18:00

Počela gradnja hotela unutar Tvrđave – evo što se iza toga krije
Priče
Počela gradnja hotela unutar Tvrđave – evo što se iza toga krije

Slavonski Brod dobiva još jedan hotel – i to usred povijesne Tvrđav...

22.05.2025. u 07:58

DHMZ upozorava: Lipanj donosi neočekivano vrijeme
Servisne informacije
DHMZ upozorava: Lipanj donosi neočekivano vrijeme

Slavonski Brod – Kako se približavamo kraju svibnja, vrijeme u Slavonskom...

21.05.2025. u 20:00

Kako je Slavonski Brod osvojio srca studenata iz cijelog svijeta?
Škola
Kako je Slavonski Brod osvojio srca studenata iz cijelog svijeta?

Na Sveučilištu u Slavonskom Brodu od 20. do 24. svibnja održava se 4. Int...

21.05.2025. u 16:00

;