Sinoć je započela obuka djelatnika, a jelovnik koji će ponuditi Brođanima, nešto je sasvim novo u našem gradu
Pandemiji i otežanim uvjetima rada usprkos, brodski ugostitelji ne odustaju od proširenja gastro ponude u našem gradu. Nakon dugogodišnje stagnacije i tradicionalne ponude hladnih plata i ćevapa, Brođani će dobiti mjesto za one nešto istančanijeg nepca. Uz novi fine dining restoran "My way" u planu je i ekskluzivna pub vinarija sa pomno osmišljenom vinskom kartom, kao i vrhunska slastičarna, što će, bez sumnje, naši sugrađani i njihovi gosti znati cijeniti. U tu svrhu jučer je održana i edukacija za buduće djelatnike koju je vodio renomirani chef Giuseppe Pette.
Nakon završetka ugostiteljske škole u Beču i višegodišnjeg iskustva na poziciji executive chefa u međunarodnom hotelskom lancu hotela Radisson Blu, chef Pette odlučio se prije sedam godina vratiti u Hrvatsku. Široj javnosti poznat kao sudionik talijanske inačice showa “Masterchef”, Pette je sudjelovao i kao mentor u popularnoj domaćoj televizijskoj emisiji “ 3,2,1- kuhaj". Od projektiranja do uređivanja kuhinja pa sve do stvaranja menija- vrhunska gastronomija njegovo je područje. Od chefa Pettea saznali smo i nešto o meniju budućeg restorana.
- Brođanima planiramo ponuditi nešto novo, a u pitanju je odležavanje mesa. Proces je to dozrijevanja mesa u posebnim vitrinama koje stoje u sali, dakle gosti mogu vidjeti i izabrati komad mesa kojeg sami žele. Odležavanje mesa traje do čak 120 dana uz strogo kontrolirane uvjete čime dolazi do “razbijanja” vezivnog tkiva, a na taj način meso postaje puno mekše i ukusnije. Planiramo ponuditi preko nekoliko vrsta burgera te odreske tipa T-bone steak, ribeye i tomahawk. Posebno me veseli što imam priliku surađivati sa Slavoncima jer slavonsku kuhinju volim. Obožavatelj sam mesa, a ova regija zaista ima vrhunske proizvode; stoga smatram kako kvalitetu slavonskog mesa odležavanjem možemo samo dodatno oplemeniti.
Više detalja o ponudi budućeg restorana saznali smo od glavnog kuhara Krešimira Kristića, koji je kroz svoj radni staž imao priliku kuhati za hrvatske, ali i svjetske zvijezde- od političara, pjevača i nogometaša pa sve do holivudskih glumaca kao što su, primjerice, Salma Hayek i Samuel L. Jackson.
-Ova priča mi je odlična jer težim ovako nečem modernijem - fuziji slavonske tradicije i kvalitete sa najsuvremenijim tehnologijama i načinima pripreme. U ponudi ćemo imati i neka jela koja ne možete pronaći u ovom dijelu Hrvatske, odnosno sve do Zagreba. Posebno bih izdvojio specijalitete kao što su naša crna slavonska svinja, plate na drugačiji način, posebni umaci, kreme, marinade te burgeri. Kao jela koja će postati prepoznatljiva za naš restoran izdvojio bih zeca i primjerice pohane pileće jetrice.
Osim vinske karte i menija, saznali smo ponešto detalja i o desertima koji će također odskakati od tradicionalne ponude, stoga budućem okupljalištu Brođana već predviđamo kultni status.
Na području turističke destinacije "Slavonski Brod-Posavina", koja obuhvaća grad...
03.01.2025. u 12:00
Počela je nova godina i vrijeme je za nove poslovne izazove! Ako ste odlučili da...
02.01.2025. u 12:00
Brodsko-posavska županija raspisala je javni natječaj za prijam u službu u nekol...
31.12.2024. u 20:00
Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Slavonski Brod održala je konfer...
27.12.2024. u 14:00
U razdoblju od listopada 2023. do listopada 2024., Hrvatska je zabilježila znača...
23.12.2024. u 08:00
Planirano svečano otvorenje Hotela Park, koje je prvotno bilo najavljeno za Badn...
20.12.2024. u 12:00
Unatoč rastu cijena hrane, inflaciji i sve većim troškovima života, blagd...
17.12.2024. u 20:00
Pregledali smo aktualne oglase za posao na području Brodsko-posavske ž...
16.12.2024. u 14:00
Slavonski Brod uskoro postaje bogatiji za još jedno veliko ime u svijetu...
13.12.2024. u 10:00
Iako je Vladina mjera "Biram Hrvatsku" pokrenuta s ciljem masovnog pov...
11.12.2024. u 08:00
Ministarstvo obrane Republike Hrvatske (MORH) raspisalo je natječaj za prijem 30...
10.12.2024. u 12:00
Ograničene cijene osnovnih namirnica, koje su trebale olakšati život potr...
08.12.2024. u 17:00
Napusti cestu, idi stazama! Slogan je Nove Gradiške i nekoliko kilometara...
07.12.2024. u 16:00
U novogradiškoj perjanici ELDI, već poznatoj po svojoj blagdanskoj t...
06.12.2024. u 20:02
Zbog planiranih radova na provedbi projekta Digitalne transformacije Porezne upr...
05.12.2024. u 12:00
Ako ste u potrazi za novim poslovnim izazovima ili tražite priliku koja će vam o...
04.12.2024. u 12:00