Dobar tek!
Grašak pire odlično ide kao prilog pečenom mesu. Na tanjuru ga je lijepo vidjeti zbog svoje zelene boje, okusom se razlikuje od krumpir pirea zato što ima notu slatkoće.
GRAŠAK PIRE
trajanje pripreme 25 min., za 4 osobe
POTREBNO:
450g graška
50g maslaca
1/2 žličice soli
PRIPREMA: U proključalu vodu ubacite 450g graška i poklopite. Ja sam koristila zamrznuti.
Ostavite da grašak kuha cca. 20 min. Kad je kuhan procjedite ga i stavite u posudu.
Dodajte mu sol i maslac.
Protisnite ga kroz stroj za krumpir pire ili koristite gnječilicu.
Kad se pretvori u pire, servirajte kao prilog mesu. Dobar tek!!
Policijski nadzori nezakonitog boravka i rada stranih državljana u Slavonskom Br...
01.12.2025. u 17:30
Portal Najdoktor objavio je u ponedjeljak popis najboljih liječnika u Hrvatskoj...
01.12.2025. u 10:07
SLAVONSKI BROD / BPŽ – Tjedan pred nama donosi sve ono što zovemo &...
01.12.2025. u 07:30
Pod naslovom Poplava ulica, „Brodski tjednik“ 1906. godine pi&scaron...
30.11.2025. u 20:00
S prvim ozbiljnijim hladnoćama, u dvorištima diljem Hrvatske počinje &nda...
30.11.2025. u 08:00
U noći 21. studenoga, nekoliko minuta prije 23 sata, taksist Beris...
29.11.2025. u 08:02
Policijski službenici Službe kriminalističke policije, Policijske uprave brodsko...
28.11.2025. u 14:23
Advent u Slavonskom Brodu ove godine stiže u nešto drukčijem tonu. Nakon...
28.11.2025. u 12:30
Kako doznaje SBonline, proteklih je dana obavljen tehnički pregled novoizgrađene...
28.11.2025. u 07:30
Glazbena škola Slavonski Brod ušla je u ovu godinu s impresivnim p...
27.11.2025. u 17:30
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i mladih objavilo je ovih dana popis obrazovn...
27.11.2025. u 15:00
U Garčinu će i ove godine prosinački dani biti ispunjeni svjetlom, glazbom i živ...
27.11.2025. u 12:30
Slavonski Brod ponovno ulazi u sezonu prikupljanja glomaznog otpada, a prvi na r...
26.11.2025. u 20:00
SIBINJ – Općina Sibinj i ove godine priprema adventsku čaroliju koja, već...
26.11.2025. u 17:30
Danas je u Hotelu Art u Slavonskom Brodu održan okrugli stol pod nazivom “...
26.11.2025. u 12:30
Nakon jučerašnjeg teksta o prijavama roditelja iz šestog razreda O...
26.11.2025. u 07:38