Dobar tek!
Grašak pire odlično ide kao prilog pečenom mesu. Na tanjuru ga je lijepo vidjeti zbog svoje zelene boje, okusom se razlikuje od krumpir pirea zato što ima notu slatkoće.
GRAŠAK PIRE
trajanje pripreme 25 min., za 4 osobe
POTREBNO:
450g graška
50g maslaca
1/2 žličice soli
PRIPREMA: U proključalu vodu ubacite 450g graška i poklopite. Ja sam koristila zamrznuti.
Ostavite da grašak kuha cca. 20 min. Kad je kuhan procjedite ga i stavite u posudu.
Dodajte mu sol i maslac.
Protisnite ga kroz stroj za krumpir pire ili koristite gnječilicu.
Kad se pretvori u pire, servirajte kao prilog mesu. Dobar tek!!
SLAVONSKI BROD – Tradicionalno Otvoreno prvenstvo grada...
02.07.2025. u 10:00
SLAVONSKI BROD – Građani Slavonskog Broda i ovog srpnja moći će koristiti...
02.07.2025. u 08:00
S porastom temperatura i sezonom godišnjih odmora raste i jedan manje vid...
01.07.2025. u 20:00
Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske proteklih su dana, pril...
01.07.2025. u 12:00
Nakon što su tijekom vikenda brojne osobe završile s proba...
01.07.2025. u 10:27
Nova Gradiška od nedjelje je bila na nogama. Potraga za dvojicom 16-godi&...
01.07.2025. u 08:13
Slavonski Brod sprema se za jedan od najiščekivanijih ljetnih događaja &n...
30.06.2025. u 20:00
Kad posao postane nasljeđe, a nasljeđe postane vizija – tada nastaje priča...
30.06.2025. u 12:00
Brodsko-posavskoj županiji predstoji tjedan koji neće mirisati...
30.06.2025. u 08:00
Slično čuvenom i razvikanom Ringu, najširoj i najotmjenijoj bečkoj ulici...
29.06.2025. u 20:00
SLAVONSKI BROD – Slavonski Brod ponovno će postati mjesto okupljanja svih...
29.06.2025. u 17:00
Od siječnja 2026. godine, hrvatski će umirovljenici moći radit...
29.06.2025. u 14:00
REŠETARI – Svečano, dostojanstveno i ponosno, u Općini Rešet...
29.06.2025. u 11:07
Ljetna sezona tek je počela, a hrvatske vozače već čeka neugodno iznenađenje &nd...
29.06.2025. u 08:00
U zemlji s razvedenom obalom, tirkiznim morem i turističkim rekordima, g...
28.06.2025. u 20:00
Od 1. srpnja 2025. na snagu stupaju nove odredbe o popustima u elektroničkoj nap...
28.06.2025. u 11:00