Dobar tek!
Današnji ručak je bio Lornin odabir, jer nije bila kući cijeli tjedan. Išla je u Švicarsku kod moje tete Dubi. Teta odlično kuha i ugađa sa specijalitetima. Živi u Dietikonu koji se nalazi u blizini Zuricha i pripada njemačkom kantonu, moj tetak Dino je iz talijanskog kantona, teta je Hrvatica, zašto nabrajam…pogađate?., teta kuha sve kuhinje i zaista je vješta u tome. Pomislila sam, možda je teta preuzela moju titulu”naj kuharice” u Lorninom stomačiću, zato punom spremom idem natrag po titulu :)
Kad sam pitala Lornu što želi za nedjeljni ručak, kao iz topa je rekla “tortilje!” . Tortilje su svima u kući draga klopa. Najviše ih volimo jesti sa mesom junetine,.. a junetina, eee to je posebna priča. Uzmem meso od ruže bude žilavo, uzmem od buta bude žilavo, lopatica, ma sve isto, i onda odlučim naći recept za omekšavanje mesa junetine iii sad kupim bilo koji crveni dio, napravim svoje tajne omekšavanja i tadadadan(zvonce) bude apsolutno savršeno.
punjenje tortilja sa junetinom i puuno šarenog povrća + namaz za tortilju
za 4 osobe priprema 20 min. + 25min.
potrebno:
500g junetine, žuta babura, crvena babura, poriluk (pola ako je veći), pola ljubičastog luka(srednji), pola srebrnca(srednji), komadić domaće kobasice, 2-3 žlice maslaca, 250g crvenog graha(konzerva), 250g kukuruza(konzerva), grčki jogurt, majoneza sa chilli paprikom, tortilje, sol, biber
priprema:junetinu smo izrezali na trakice, uklonili žilice ako postoje i prethono smo ju omekšali, stavljamo na grill tavu i pečemo sa jedne i druge strane.
Paprike crvenu i žutu izrežemo na kockice, luk i poriluk na trakice(mjesece), grah i kukuruz ocjedimo i izvadimo iz konzerve
U zagrijan wok stavljamo maslac, kad se počne topiti dodajemo komadiće domaće kobasice. Kad kobasica počne puštati boju dodajemo poriluk, ljubičasti luk i srebrnac. Nakon što luk lagano postakli dodajemo papriku i posolim. Mješamo ja jačoj vatri. Povrće treba biti lagano mekano ili al dente, nikako ga ne radim do kašastog oblika. Nakon što je postalo lagano mekano dodajem crveni grah i kukuruz, promješam još koji krug i gotovo. Dodajem grillano meso u povrće i dobro promješam.
Tortilje smo kupili gotove, iako se svakako moraju dodatno propeći na tavici. Svaku tortilju najprije pomoćim na sekund pod pipu, jednu pa drugu stranu i stavljam ih na zagrijanu tavicu (onu za palačinke). Brzo su gotove, zato ih okrećite!
Današnji namaz na tortilju bio je mješavina grčkog jogurta i vrlo malo majoneze sa chilli paprikom i malo papra.
Meso je bilo savršeno, kombinacija povrća dobro odmjerena, okusi predobri!
Probajte i vi!
Pozdrav iz Kuhinje ispod duge.
SLAVONSKI BROD – Unatoč godinama upozoravanja i zahtjeva građana za hitnom...
13.07.2025. u 08:00
Već od idućeg ljeta vozače na hrvatskim autocestama mogla bi d...
12.07.2025. u 17:00
STRMAC – Motori su zagrmjeli, gitare zaparale zrak, a kamp se ispunio smij...
12.07.2025. u 08:00
Nova Gradiška – U srcu grada u punom su jeku radovi na jedn...
11.07.2025. u 18:00
Grad Slavonski Brod nastavlja s konkretnim koracima u cilju mo...
11.07.2025. u 10:00
Ako ste tražili idealan način da vaše dijete tijekom lj...
10.07.2025. u 20:00
Bosanski Brod / Slavonski Brod, 10. srpnja 2025. – Višednevni požar...
10.07.2025. u 17:40
SLAVONSKI BROD – U prostoru Tehničke škole Slavon...
09.07.2025. u 20:00
Na nedavnoj sjednici Vlade Republike Hrvatske donesena je odluka koja bi mogla d...
09.07.2025. u 16:00
Na autocesti A3, najprometnijoj, ali i najopasnijoj prometnici...
09.07.2025. u 14:00
Nakon višednevnog požara na gradskoj deponiji u općini Brod (BiH), koji j...
09.07.2025. u 10:00
Jedan od najvećih infrastrukturnih projekata na području Općine Rešetari,...
08.07.2025. u 20:00
Kad smo mi u redakciji 035 portala upozoravali da će novouređene ulice postati n...
08.07.2025. u 16:59
Slavonski Brod, 8. srpnja 2025. – Današnje popodne u Slavonskom Bro...
08.07.2025. u 16:36
Grad Slavonski Brod i Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina potpisal...
08.07.2025. u 14:00
U jeku još jednog ljeta, dok tisuće građana Slavonskog Broda pohode omilj...
08.07.2025. u 12:00