insurpad

Brzo i digitalno

Unesi registraciju i usporedi ponude osiguranja

Život

Tortilja sa junetinom

Dobar tek!

Autor: 035portal Datum objave: 31.08.2015. u 12:01


 Današnji ručak je bio Lornin odabir, jer nije bila kući cijeli tjedan. Išla je u Švicarsku kod moje tete Dubi. Teta odlično kuha i ugađa sa specijalitetima. Živi u Dietikonu koji se nalazi u blizini Zuricha i pripada njemačkom kantonu, moj tetak Dino je iz talijanskog kantona, teta je Hrvatica, zašto nabrajam…pogađate?., teta kuha sve kuhinje i zaista je vješta u tome. Pomislila sam, možda je teta preuzela moju titulu”naj kuharice” u Lorninom stomačiću, zato punom spremom idem natrag po titulu :)

Kad sam pitala Lornu što želi za nedjeljni ručak, kao iz topa je rekla “tortilje!” . Tortilje su svima u kući draga klopa. Najviše ih volimo jesti sa mesom junetine,.. a junetina, eee to je posebna priča. Uzmem meso od ruže bude žilavo, uzmem od buta bude žilavo, lopatica, ma sve isto, i onda odlučim naći recept za omekšavanje mesa junetine iii sad kupim bilo koji crveni dio, napravim svoje tajne omekšavanja i tadadadan(zvonce) bude apsolutno savršeno.

punjenje tortilja sa junetinom i puuno šarenog povrća + namaz za tortilju

za 4 osobe priprema 20 min. + 25min.

potrebno:

500g junetine, žuta babura, crvena babura, poriluk (pola ako je veći), pola ljubičastog luka(srednji), pola srebrnca(srednji), komadić domaće kobasice, 2-3 žlice maslaca, 250g crvenog graha(konzerva), 250g kukuruza(konzerva), grčki jogurt, majoneza sa chilli paprikom, tortilje, sol, biber

priprema:junetinu smo izrezali na trakice, uklonili žilice ako postoje i prethono smo ju omekšali, stavljamo na grill tavu i pečemo sa jedne i druge strane.

Paprike crvenu i žutu izrežemo na kockice, luk i poriluk na trakice(mjesece), grah i kukuruz ocjedimo i izvadimo iz konzerve

U zagrijan wok stavljamo maslac, kad se počne topiti dodajemo komadiće domaće kobasice. Kad kobasica počne puštati boju dodajemo poriluk, ljubičasti luk i srebrnac. Nakon što luk lagano postakli dodajemo papriku i posolim. Mješamo ja jačoj vatri. Povrće treba biti lagano mekano ili al dente, nikako ga ne radim do kašastog oblika. Nakon što je postalo lagano mekano dodajem crveni grah i kukuruz, promješam još koji krug i gotovo. Dodajem grillano meso u povrće i dobro promješam.

Tortilje smo kupili gotove, iako se svakako moraju dodatno propeći na tavici. Svaku tortilju najprije pomoćim na sekund pod pipu, jednu pa drugu stranu i stavljam ih na zagrijanu tavicu (onu za palačinke). Brzo su gotove, zato ih okrećite!

Današnji namaz na tortilju bio je mješavina grčkog jogurta i vrlo malo majoneze sa chilli paprikom i malo papra.

Meso je bilo savršeno, kombinacija povrća dobro odmjerena, okusi predobri!

Probajte i vi!

Pozdrav iz Kuhinje ispod duge.


Grad podsjeća na obveze tijekom zimskih uvjeta
Servisne informacije
Grad podsjeća na obveze tijekom zimskih uvjeta

Slavonski Brod jutro je dočekao pod svježim snježnim pokrivačem koji je pao sino...

22.11.2025. u 20:00

Brodski tandem koji ruši sve rekorde: Hrvoje i Dule osvojili Hrvatsku!
Grad to su ljudi
Brodski tandem koji ruši sve rekorde: Hrvoje i Dule osvojili Hrvatsku!

Sinoćnja emisija Provjereno donijela je priču kakva se ne pojavljuje često na te...

21.11.2025. u 20:00

Europol otkrio kako ekstremisti vrbuju djecu?!
Savjeti i trikovi
Europol otkrio kako ekstremisti vrbuju djecu?!

Videoigre su desetljećima bile sinonim za zabavu, opuštanje i virtualni b...

21.11.2025. u 17:30

Komunalac nastavlja veliko čišćenje grada – dva nova naselja na rasporedu
Servisne informacije
Komunalac nastavlja veliko čišćenje grada – dva nova naselja na rasporedu

TD Komunalac d.o.o. Slavonski Brod obavještava građane da će se u subotu,...

21.11.2025. u 15:00

Četiri sata, 49 prekršaja: Gdje vozi ovaj grad?
Radar
Četiri sata, 49 prekršaja: Gdje vozi ovaj grad?

Prekjučer je na prometnicama Brodsko-posavske županije bilo napeto. Policijski s...

21.11.2025. u 12:30

Tjedan koji se pamti: Hrvatski učenici otkrivali Španjolsku bez granica
Škola
Tjedan koji se pamti: Hrvatski učenici otkrivali Španjolsku bez granica

Učenici i učiteljice Osnovne škole Blaž Tadijanović vratili su se iz &Sca...

20.11.2025. u 15:00

Slavonski Brod preuzima vodstvo: Ovako izgleda kad sustav stvarno radi
Događanja
Slavonski Brod preuzima vodstvo: Ovako izgleda kad sustav stvarno radi

Sinoć je u Slavonskom Brodu, u organizaciji educiranog medicinskog osoblja Zavod...

20.11.2025. u 10:00

Podaci su stigli – i nisu dobri. Brod opet u crvenom!
Radar
Podaci su stigli – i nisu dobri. Brod opet u crvenom!

SLAVONSKI BROD – Dok Slavonski Brod već godinama vodi bitku s kronično lo&...

20.11.2025. u 07:30

Počinje li zimska bajka? Evo kada stiže prvi snijeg!
Servisne informacije
Počinje li zimska bajka? Evo kada stiže prvi snijeg!

Slavonski Brod ulazi u vikend uz osjetno zahlađenje, a prognoza up...

19.11.2025. u 17:30

Novi sustav na granici zbunio putnike: Zašto neki ne mogu napustiti BiH?
Radar
Novi sustav na granici zbunio putnike: Zašto neki ne mogu napustiti BiH?

Bosna i Hercegovina odnedavno provodi jedno od najoštrijih...

19.11.2025. u 12:30

Sportski dan na snijegu u brodskom brdu
101 brodska priča Zvonimira Toldija
Sportski dan na snijegu u brodskom brdu

  Početkom siječnja konačno dočekasmo dugo očekivani snijeg i bajkovitu bi...

18.11.2025. u 20:00

18. studenoga: Dan kada Hrvatska hoda i pamti
Radar
18. studenoga: Dan kada Hrvatska hoda i pamti

Hrvatska danas obilježava Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata t...

18.11.2025. u 08:00

Karavana ‘Zajedno u ratu, zajedno u miru’ ispisala povijest
Događanja
Karavana ‘Zajedno u ratu, zajedno u miru’ ispisala povijest

Slavonski Brod – Četvrta etapa tradicionalne motociklističke...

17.11.2025. u 16:00

Svi putevi vode u Vukovarsku: Brođani večeras odaju počast
Događanja
Svi putevi vode u Vukovarsku: Brođani večeras odaju počast

SLAVONSKI BROD- Povodom Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata te...

17.11.2025. u 13:30

Nagla zahlađenja, žuti meteoalarm i povratak kiše
Servisne informacije
Nagla zahlađenja, žuti meteoalarm i povratak kiše

Tjedan pred nama, od 17. do 23. studenoga, donosi pravu jesensku klackalicu u Br...

17.11.2025. u 08:00

Križarice
101 brodska priča Zvonimira Toldija
Križarice

- Moja je želja bila ići u samostan. Međutim, mamu smo rano izgubili i svećenik...

16.11.2025. u 20:00

;