Dobar tek!
Današnji ručak je bio Lornin odabir, jer nije bila kući cijeli tjedan. Išla je u Švicarsku kod moje tete Dubi. Teta odlično kuha i ugađa sa specijalitetima. Živi u Dietikonu koji se nalazi u blizini Zuricha i pripada njemačkom kantonu, moj tetak Dino je iz talijanskog kantona, teta je Hrvatica, zašto nabrajam…pogađate?., teta kuha sve kuhinje i zaista je vješta u tome. Pomislila sam, možda je teta preuzela moju titulu”naj kuharice” u Lorninom stomačiću, zato punom spremom idem natrag po titulu :)
Kad sam pitala Lornu što želi za nedjeljni ručak, kao iz topa je rekla “tortilje!” . Tortilje su svima u kući draga klopa. Najviše ih volimo jesti sa mesom junetine,.. a junetina, eee to je posebna priča. Uzmem meso od ruže bude žilavo, uzmem od buta bude žilavo, lopatica, ma sve isto, i onda odlučim naći recept za omekšavanje mesa junetine iii sad kupim bilo koji crveni dio, napravim svoje tajne omekšavanja i tadadadan(zvonce) bude apsolutno savršeno.
punjenje tortilja sa junetinom i puuno šarenog povrća + namaz za tortilju
za 4 osobe priprema 20 min. + 25min.
potrebno:
500g junetine, žuta babura, crvena babura, poriluk (pola ako je veći), pola ljubičastog luka(srednji), pola srebrnca(srednji), komadić domaće kobasice, 2-3 žlice maslaca, 250g crvenog graha(konzerva), 250g kukuruza(konzerva), grčki jogurt, majoneza sa chilli paprikom, tortilje, sol, biber
priprema:junetinu smo izrezali na trakice, uklonili žilice ako postoje i prethono smo ju omekšali, stavljamo na grill tavu i pečemo sa jedne i druge strane.
Paprike crvenu i žutu izrežemo na kockice, luk i poriluk na trakice(mjesece), grah i kukuruz ocjedimo i izvadimo iz konzerve
U zagrijan wok stavljamo maslac, kad se počne topiti dodajemo komadiće domaće kobasice. Kad kobasica počne puštati boju dodajemo poriluk, ljubičasti luk i srebrnac. Nakon što luk lagano postakli dodajemo papriku i posolim. Mješamo ja jačoj vatri. Povrće treba biti lagano mekano ili al dente, nikako ga ne radim do kašastog oblika. Nakon što je postalo lagano mekano dodajem crveni grah i kukuruz, promješam još koji krug i gotovo. Dodajem grillano meso u povrće i dobro promješam.
Tortilje smo kupili gotove, iako se svakako moraju dodatno propeći na tavici. Svaku tortilju najprije pomoćim na sekund pod pipu, jednu pa drugu stranu i stavljam ih na zagrijanu tavicu (onu za palačinke). Brzo su gotove, zato ih okrećite!
Današnji namaz na tortilju bio je mješavina grčkog jogurta i vrlo malo majoneze sa chilli paprikom i malo papra.
Meso je bilo savršeno, kombinacija povrća dobro odmjerena, okusi predobri!
Probajte i vi!
Pozdrav iz Kuhinje ispod duge.
Nakon godina nesebičnog služenja i brojnih uspješnih akcija spašavanja, Quick, p...
19.02.2025. u 20:00
Roditelji i svi zainteresirani građani dobili su priliku sudjelovati u javnom sa...
19.02.2025. u 18:00
Brodsko-posavska županija dobila je prestižno priznanje – Zoran Pavletić, predsj...
19.02.2025. u 12:00
Slavonskobrodska bolnica dobit će dva robotska izolatora, a kompletan sustav tre...
18.02.2025. u 11:55
Od 18. veljače 2025. godine započinje projekt izvanrednog održavanja prometnice...
18.02.2025. u 08:00
Od 18. veljače 2025. godine započinje projekt izvanrednog održavanja prometnice...
18.02.2025. u 08:00
Slavonski Brod godinama se suočava s problemom onečišćenog zraka, koji ugrožava...
17.02.2025. u 20:00
Dok većina prolaznika jedva primijeti radnike na gradilištima, jedan prizor ovih...
17.02.2025. u 12:00
- Moj otac je bio umjetnički stolar namještaja, na njemačkom se to reklo kunstšr...
16.02.2025. u 20:00
Društvo psihologa Brodsko-posavske županije i ove godine organizira obilježavanj...
16.02.2025. u 17:00
Jutros u ranim satima stanovnike Primorske ulice u Slavonskom Brodu probud...
15.02.2025. u 12:18
Slavonski Brod uskoro postaje središte novih glazbenih i scenskih edukacija – ot...
15.02.2025. u 11:00
Udruga roditelja poginulih hrvatskih branitelja Domovinskog rata grada Nove Grad...
14.02.2025. u 18:00
Gradsko groblje u Slavonskom Brodu prolazi kroz značajnu modernizaciju – dotraja...
14.02.2025. u 16:00
Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine raspisalo je j...
14.02.2025. u 12:00
Društvene mreže i javni prostori danas su preplavljeni porukama nezadovoljnih gr...
14.02.2025. u 08:00