Dobar tek!
Današnji ručak je bio Lornin odabir, jer nije bila kući cijeli tjedan. Išla je u Švicarsku kod moje tete Dubi. Teta odlično kuha i ugađa sa specijalitetima. Živi u Dietikonu koji se nalazi u blizini Zuricha i pripada njemačkom kantonu, moj tetak Dino je iz talijanskog kantona, teta je Hrvatica, zašto nabrajam…pogađate?., teta kuha sve kuhinje i zaista je vješta u tome. Pomislila sam, možda je teta preuzela moju titulu”naj kuharice” u Lorninom stomačiću, zato punom spremom idem natrag po titulu :)
Kad sam pitala Lornu što želi za nedjeljni ručak, kao iz topa je rekla “tortilje!” . Tortilje su svima u kući draga klopa. Najviše ih volimo jesti sa mesom junetine,.. a junetina, eee to je posebna priča. Uzmem meso od ruže bude žilavo, uzmem od buta bude žilavo, lopatica, ma sve isto, i onda odlučim naći recept za omekšavanje mesa junetine iii sad kupim bilo koji crveni dio, napravim svoje tajne omekšavanja i tadadadan(zvonce) bude apsolutno savršeno.
punjenje tortilja sa junetinom i puuno šarenog povrća + namaz za tortilju
za 4 osobe priprema 20 min. + 25min.
potrebno:
500g junetine, žuta babura, crvena babura, poriluk (pola ako je veći), pola ljubičastog luka(srednji), pola srebrnca(srednji), komadić domaće kobasice, 2-3 žlice maslaca, 250g crvenog graha(konzerva), 250g kukuruza(konzerva), grčki jogurt, majoneza sa chilli paprikom, tortilje, sol, biber
priprema:junetinu smo izrezali na trakice, uklonili žilice ako postoje i prethono smo ju omekšali, stavljamo na grill tavu i pečemo sa jedne i druge strane.
Paprike crvenu i žutu izrežemo na kockice, luk i poriluk na trakice(mjesece), grah i kukuruz ocjedimo i izvadimo iz konzerve
U zagrijan wok stavljamo maslac, kad se počne topiti dodajemo komadiće domaće kobasice. Kad kobasica počne puštati boju dodajemo poriluk, ljubičasti luk i srebrnac. Nakon što luk lagano postakli dodajemo papriku i posolim. Mješamo ja jačoj vatri. Povrće treba biti lagano mekano ili al dente, nikako ga ne radim do kašastog oblika. Nakon što je postalo lagano mekano dodajem crveni grah i kukuruz, promješam još koji krug i gotovo. Dodajem grillano meso u povrće i dobro promješam.
Tortilje smo kupili gotove, iako se svakako moraju dodatno propeći na tavici. Svaku tortilju najprije pomoćim na sekund pod pipu, jednu pa drugu stranu i stavljam ih na zagrijanu tavicu (onu za palačinke). Brzo su gotove, zato ih okrećite!
Današnji namaz na tortilju bio je mješavina grčkog jogurta i vrlo malo majoneze sa chilli paprikom i malo papra.
Meso je bilo savršeno, kombinacija povrća dobro odmjerena, okusi predobri!
Probajte i vi!
Pozdrav iz Kuhinje ispod duge.
Slavonski Brod danas možda izgleda sređenije nego ikad – uređene staze, no...
09.04.2025. u 16:00
SLAVONSKI BROD – Ako danas planirate sjesti za volan, svakako pripazite na...
09.04.2025. u 08:00
U svijetu gdje je sve instant, odmah i savršeno oblikovano po kalupu, Jos...
08.04.2025. u 20:00
NOVA GRADIŠKA – Jučer je u prostoru Gradske vijećnice predstavljen...
08.04.2025. u 08:00
Slavonski Brod, nekad poznat po skromnim i obiteljskim slavljima, ovog je vikend...
07.04.2025. u 12:28
SLAVONSKI BROD – Prema podacima Državnog hidrometeorolo&...
07.04.2025. u 08:00
Mladi Tvrtko Exle morao je Brodu reći zbogom, jednako i svirci u „Najlon b...
06.04.2025. u 20:00
NOVA GRADIŠKA – Jučer je Strmac postao mjesto neuobičajene scene: u...
06.04.2025. u 17:00
Na pozornici smještenoj u samom središtu najveće dvorane u Hrvatsk...
05.04.2025. u 20:00
SLAVONSKI BROD – Dok građani svakodnevno prolaze najfrekventnijim ulicama...
05.04.2025. u 10:40
POŽEGA – Slavonski grad smješten u kotlini podno Papuka, koji je de...
05.04.2025. u 08:00
SLAVONSKI BROD – Nekad simbol djetinjstva, književnosti i slavonske ma&sca...
04.04.2025. u 16:55
SLAVONSKI BROD – Kad žena obavlja posao prometne redarke i suoči se s uvre...
03.04.2025. u 16:59
Trgovački lanac Kaufland Hrvatska povukao je iz prodaje prehra...
03.04.2025. u 10:00
Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske će kao i ostale policij...
02.04.2025. u 14:00