insurpad

Brzo i digitalno

Unesi registraciju i usporedi ponude osiguranja

Život

Tortilja sa junetinom

Dobar tek!

Autor: 035portal Datum objave: 31.08.2015. u 12:01

Tortilja sa junetinom

 Današnji ručak je bio Lornin odabir, jer nije bila kući cijeli tjedan. Išla je u Švicarsku kod moje tete Dubi. Teta odlično kuha i ugađa sa specijalitetima. Živi u Dietikonu koji se nalazi u blizini Zuricha i pripada njemačkom kantonu, moj tetak Dino je iz talijanskog kantona, teta je Hrvatica, zašto nabrajam…pogađate?., teta kuha sve kuhinje i zaista je vješta u tome. Pomislila sam, možda je teta preuzela moju titulu”naj kuharice” u Lorninom stomačiću, zato punom spremom idem natrag po titulu :)

Kad sam pitala Lornu što želi za nedjeljni ručak, kao iz topa je rekla “tortilje!” . Tortilje su svima u kući draga klopa. Najviše ih volimo jesti sa mesom junetine,.. a junetina, eee to je posebna priča. Uzmem meso od ruže bude žilavo, uzmem od buta bude žilavo, lopatica, ma sve isto, i onda odlučim naći recept za omekšavanje mesa junetine iii sad kupim bilo koji crveni dio, napravim svoje tajne omekšavanja i tadadadan(zvonce) bude apsolutno savršeno.

punjenje tortilja sa junetinom i puuno šarenog povrća + namaz za tortilju

za 4 osobe priprema 20 min. + 25min.

potrebno:

500g junetine, žuta babura, crvena babura, poriluk (pola ako je veći), pola ljubičastog luka(srednji), pola srebrnca(srednji), komadić domaće kobasice, 2-3 žlice maslaca, 250g crvenog graha(konzerva), 250g kukuruza(konzerva), grčki jogurt, majoneza sa chilli paprikom, tortilje, sol, biber

priprema:junetinu smo izrezali na trakice, uklonili žilice ako postoje i prethono smo ju omekšali, stavljamo na grill tavu i pečemo sa jedne i druge strane.

Paprike crvenu i žutu izrežemo na kockice, luk i poriluk na trakice(mjesece), grah i kukuruz ocjedimo i izvadimo iz konzerve

U zagrijan wok stavljamo maslac, kad se počne topiti dodajemo komadiće domaće kobasice. Kad kobasica počne puštati boju dodajemo poriluk, ljubičasti luk i srebrnac. Nakon što luk lagano postakli dodajemo papriku i posolim. Mješamo ja jačoj vatri. Povrće treba biti lagano mekano ili al dente, nikako ga ne radim do kašastog oblika. Nakon što je postalo lagano mekano dodajem crveni grah i kukuruz, promješam još koji krug i gotovo. Dodajem grillano meso u povrće i dobro promješam.

Tortilje smo kupili gotove, iako se svakako moraju dodatno propeći na tavici. Svaku tortilju najprije pomoćim na sekund pod pipu, jednu pa drugu stranu i stavljam ih na zagrijanu tavicu (onu za palačinke). Brzo su gotove, zato ih okrećite!

Današnji namaz na tortilju bio je mješavina grčkog jogurta i vrlo malo majoneze sa chilli paprikom i malo papra.

Meso je bilo savršeno, kombinacija povrća dobro odmjerena, okusi predobri!

Probajte i vi!

Pozdrav iz Kuhinje ispod duge.


Radar
Imaš prazan stan? APN nudi sigurnu isplatu, evo kako sudjelovati

APN pokreće Program priuštivog najma uz stroge uvjete i zajamčenu isplatu...

18.12.2025. u 16:30

Radar
Znamo da vam smeta: Dalija Orešković prozvala društvo, Kurir proglasio skandal

Jedna božićna dekoracija u slavonskobrodskom Podvinju bila je dovoljna d...

18.12.2025. u 10:39

Radar
Vlasnik kuće poručio nakon dolaska policije: Soli na rep!

Slavonski Brod ovih se dana našao u središtu pozornosti zbog događ...

17.12.2025. u 20:33

Zabava
Od lokalnih kadrova do glazbene priče- novi božićni video snimljen u Slavonskom Brod

Dok su ulice Slavonskog Broda tijekom adventskog razdoblja obučene u svjetla, mi...

17.12.2025. u 20:00

Gastro
Otvorenje nove Domino’s Pizza poslovnice u Slavonskom Brodu!

Domino’s Pizza Hrvatska s velikim zadovoljstvom najavljuje otvorenje svoje...

17.12.2025. u 10:00

Škola
Jednosmjenska nastava sve bliže: Četiri škole kreću u rekonstrukciju i dogradnju

Jučer je u Brodsko-posavskoj županiji napravljen još jeda...

17.12.2025. u 07:30

Servisne informacije
Veliki infrastrukturni zahvat: Biciklističke staze na 21 lokaciji u gradu

U Slavonskom Brodu započeli su radovi na izgradnji dijela mreže...

16.12.2025. u 17:30

Radar
Računi za smeće rastu 62 %- tko je stvarno kriv?

Najavljeno poskupljenje usluge odvoza i zbrinjavanja komunalnog otpada za čak 62...

16.12.2025. u 15:00

Događanja
617 razloga za ponos- Brođani pokazali što znači solidarnost

Preksinoć se u Slavonskom Brodu dogodilo ono zbog čega se još jednom može...

15.12.2025. u 17:30

Radar
Vlada slavi povratak, ali što vidi Brodsko-posavska?

Nakon godina u kojima je iseljavanje obilježilo demografsku sliku Hrvatske, posl...

15.12.2025. u 10:00

Servisne informacije
Prosinačko sivilo ne popušta- kada stiže promjena?

Stanovnike Slavonskog Broda i Nove Gradiške u razdoblju od 15. do 22. pro...

15.12.2025. u 07:30

101 brodska priča Zvonimira Toldija
Matija Mesić prodičio rodni grad

Ideja o podignuću spomenika Matiji Mesiću velikom povjesničaru, prvom rektoru Za...

14.12.2025. u 20:00

Udruge
Zajednička akcija HGSS-a i policije- noćna potraga kod Nove Gradiške

U zahtjevnim uvjetima noći i teškog terena, u okolici utvrde Gračanica ko...

14.12.2025. u 16:00

Zdravlje
Liječnik stiže na kućni prag. Što znači nova mjera za stanovnike Brodsko- posavske?

Dok se godinama upozorava na manjak liječnika obiteljske medicin...

14.12.2025. u 12:00

Grad to su ljudi
52 godine rada, jedan obrt i veliko priznanje Udruženja

Udruženje obrtnika Nova Gradiška ovih je dana odalo poseb...

13.12.2025. u 20:00

Servisne informacije
Nakon klizišta – novi problemi: Sada i Košarevac dobio ograničenje!

Nakon što je Grad zbog aktiviranog klizišta u Ulici Brlićev put bi...

13.12.2025. u 16:00

;