Dobar tek!
Današnji ručak je bio Lornin odabir, jer nije bila kući cijeli tjedan. Išla je u Švicarsku kod moje tete Dubi. Teta odlično kuha i ugađa sa specijalitetima. Živi u Dietikonu koji se nalazi u blizini Zuricha i pripada njemačkom kantonu, moj tetak Dino je iz talijanskog kantona, teta je Hrvatica, zašto nabrajam…pogađate?., teta kuha sve kuhinje i zaista je vješta u tome. Pomislila sam, možda je teta preuzela moju titulu”naj kuharice” u Lorninom stomačiću, zato punom spremom idem natrag po titulu :)
Kad sam pitala Lornu što želi za nedjeljni ručak, kao iz topa je rekla “tortilje!” . Tortilje su svima u kući draga klopa. Najviše ih volimo jesti sa mesom junetine,.. a junetina, eee to je posebna priča. Uzmem meso od ruže bude žilavo, uzmem od buta bude žilavo, lopatica, ma sve isto, i onda odlučim naći recept za omekšavanje mesa junetine iii sad kupim bilo koji crveni dio, napravim svoje tajne omekšavanja i tadadadan(zvonce) bude apsolutno savršeno.
punjenje tortilja sa junetinom i puuno šarenog povrća + namaz za tortilju
za 4 osobe priprema 20 min. + 25min.
potrebno:
500g junetine, žuta babura, crvena babura, poriluk (pola ako je veći), pola ljubičastog luka(srednji), pola srebrnca(srednji), komadić domaće kobasice, 2-3 žlice maslaca, 250g crvenog graha(konzerva), 250g kukuruza(konzerva), grčki jogurt, majoneza sa chilli paprikom, tortilje, sol, biber
priprema:junetinu smo izrezali na trakice, uklonili žilice ako postoje i prethono smo ju omekšali, stavljamo na grill tavu i pečemo sa jedne i druge strane.
Paprike crvenu i žutu izrežemo na kockice, luk i poriluk na trakice(mjesece), grah i kukuruz ocjedimo i izvadimo iz konzerve
.jpg)
U zagrijan wok stavljamo maslac, kad se počne topiti dodajemo komadiće domaće kobasice. Kad kobasica počne puštati boju dodajemo poriluk, ljubičasti luk i srebrnac. Nakon što luk lagano postakli dodajemo papriku i posolim. Mješamo ja jačoj vatri. Povrće treba biti lagano mekano ili al dente, nikako ga ne radim do kašastog oblika. Nakon što je postalo lagano mekano dodajem crveni grah i kukuruz, promješam još koji krug i gotovo. Dodajem grillano meso u povrće i dobro promješam.
Tortilje smo kupili gotove, iako se svakako moraju dodatno propeći na tavici. Svaku tortilju najprije pomoćim na sekund pod pipu, jednu pa drugu stranu i stavljam ih na zagrijanu tavicu (onu za palačinke). Brzo su gotove, zato ih okrećite!
Današnji namaz na tortilju bio je mješavina grčkog jogurta i vrlo malo majoneze sa chilli paprikom i malo papra.
Meso je bilo savršeno, kombinacija povrća dobro odmjerena, okusi predobri!
Probajte i vi!
.jpg)
Pozdrav iz Kuhinje ispod duge.
APN pokreće Program priuštivog najma uz stroge uvjete i zajamčenu isplatu...
18.12.2025. u 16:30
Jedna božićna dekoracija u slavonskobrodskom Podvinju bila je dovoljna d...
18.12.2025. u 10:39
Slavonski Brod ovih se dana našao u središtu pozornosti zbog događ...
17.12.2025. u 20:33
Dok su ulice Slavonskog Broda tijekom adventskog razdoblja obučene u svjetla, mi...
17.12.2025. u 20:00
Domino’s Pizza Hrvatska s velikim zadovoljstvom najavljuje otvorenje svoje...
17.12.2025. u 10:00
Jučer je u Brodsko-posavskoj županiji napravljen još jeda...
17.12.2025. u 07:30
U Slavonskom Brodu započeli su radovi na izgradnji dijela mreže...
16.12.2025. u 17:30
Najavljeno poskupljenje usluge odvoza i zbrinjavanja komunalnog otpada za čak 62...
16.12.2025. u 15:00
Preksinoć se u Slavonskom Brodu dogodilo ono zbog čega se još jednom može...
15.12.2025. u 17:30
Nakon godina u kojima je iseljavanje obilježilo demografsku sliku Hrvatske, posl...
15.12.2025. u 10:00
Stanovnike Slavonskog Broda i Nove Gradiške u razdoblju od 15. do 22. pro...
15.12.2025. u 07:30
Ideja o podignuću spomenika Matiji Mesiću velikom povjesničaru, prvom rektoru Za...
14.12.2025. u 20:00
U zahtjevnim uvjetima noći i teškog terena, u okolici utvrde Gračanica ko...
14.12.2025. u 16:00
Dok se godinama upozorava na manjak liječnika obiteljske medicin...
14.12.2025. u 12:00
Udruženje obrtnika Nova Gradiška ovih je dana odalo poseb...
13.12.2025. u 20:00
Nakon što je Grad zbog aktiviranog klizišta u Ulici Brlićev put bi...
13.12.2025. u 16:00