insurpad

Brzo i digitalno

Unesi registraciju i usporedi ponude osiguranja

Život

Tortilja sa junetinom

Dobar tek!

Autor: 035portal Datum objave: 31.08.2015. u 12:01


 Današnji ručak je bio Lornin odabir, jer nije bila kući cijeli tjedan. Išla je u Švicarsku kod moje tete Dubi. Teta odlično kuha i ugađa sa specijalitetima. Živi u Dietikonu koji se nalazi u blizini Zuricha i pripada njemačkom kantonu, moj tetak Dino je iz talijanskog kantona, teta je Hrvatica, zašto nabrajam…pogađate?., teta kuha sve kuhinje i zaista je vješta u tome. Pomislila sam, možda je teta preuzela moju titulu”naj kuharice” u Lorninom stomačiću, zato punom spremom idem natrag po titulu :)

Kad sam pitala Lornu što želi za nedjeljni ručak, kao iz topa je rekla “tortilje!” . Tortilje su svima u kući draga klopa. Najviše ih volimo jesti sa mesom junetine,.. a junetina, eee to je posebna priča. Uzmem meso od ruže bude žilavo, uzmem od buta bude žilavo, lopatica, ma sve isto, i onda odlučim naći recept za omekšavanje mesa junetine iii sad kupim bilo koji crveni dio, napravim svoje tajne omekšavanja i tadadadan(zvonce) bude apsolutno savršeno.

punjenje tortilja sa junetinom i puuno šarenog povrća + namaz za tortilju

za 4 osobe priprema 20 min. + 25min.

potrebno:

500g junetine, žuta babura, crvena babura, poriluk (pola ako je veći), pola ljubičastog luka(srednji), pola srebrnca(srednji), komadić domaće kobasice, 2-3 žlice maslaca, 250g crvenog graha(konzerva), 250g kukuruza(konzerva), grčki jogurt, majoneza sa chilli paprikom, tortilje, sol, biber

priprema:junetinu smo izrezali na trakice, uklonili žilice ako postoje i prethono smo ju omekšali, stavljamo na grill tavu i pečemo sa jedne i druge strane.

Paprike crvenu i žutu izrežemo na kockice, luk i poriluk na trakice(mjesece), grah i kukuruz ocjedimo i izvadimo iz konzerve

U zagrijan wok stavljamo maslac, kad se počne topiti dodajemo komadiće domaće kobasice. Kad kobasica počne puštati boju dodajemo poriluk, ljubičasti luk i srebrnac. Nakon što luk lagano postakli dodajemo papriku i posolim. Mješamo ja jačoj vatri. Povrće treba biti lagano mekano ili al dente, nikako ga ne radim do kašastog oblika. Nakon što je postalo lagano mekano dodajem crveni grah i kukuruz, promješam još koji krug i gotovo. Dodajem grillano meso u povrće i dobro promješam.

Tortilje smo kupili gotove, iako se svakako moraju dodatno propeći na tavici. Svaku tortilju najprije pomoćim na sekund pod pipu, jednu pa drugu stranu i stavljam ih na zagrijanu tavicu (onu za palačinke). Brzo su gotove, zato ih okrećite!

Današnji namaz na tortilju bio je mješavina grčkog jogurta i vrlo malo majoneze sa chilli paprikom i malo papra.

Meso je bilo savršeno, kombinacija povrća dobro odmjerena, okusi predobri!

Probajte i vi!

Pozdrav iz Kuhinje ispod duge.


Veliki trgovački lanac stiže u Slavonski Brod?
Priče
Veliki trgovački lanac stiže u Slavonski Brod?

Slavonski Brod već je naviknut na velike najave, ali rijetko koja izazove ovolik...

03.12.2025. u 07:30

Velika racija u Slavonskom Brodu: Strani radnici radili bez ikakvih papira!
Radar
Velika racija u Slavonskom Brodu: Strani radnici radili bez ikakvih papira!

Policijski nadzori nezakonitog boravka i rada stranih državljana u Slavonskom Br...

01.12.2025. u 17:30

Najdoktor 2025.: Evo koji liječnici iz Slavonskog Broda su među najboljima!
Grad to su ljudi
Najdoktor 2025.: Evo koji liječnici iz Slavonskog Broda su među najboljima!

Portal Najdoktor objavio je u ponedjeljak popis najboljih liječnika u Hrvatskoj...

01.12.2025. u 10:07

Od kiše do magle: Ne predviđa se niti jedan ‘lijep’ dan
Servisne informacije
Od kiše do magle: Ne predviđa se niti jedan ‘lijep’ dan

SLAVONSKI BROD / BPŽ – Tjedan pred nama donosi sve ono što zovemo &...

01.12.2025. u 07:30

Brod je muku mučio s kanalizacijom
101 brodska priča Zvonimira Toldija
Brod je muku mučio s kanalizacijom

Pod naslovom Poplava ulica, „Brodski tjednik“ 1906. godine pi&scaron...

30.11.2025. u 20:00

Horor u dvorištima: Stranci u šoku zbog onoga što Hrvati nazivaju tradicijom
Udruge
Horor u dvorištima: Stranci u šoku zbog onoga što Hrvati nazivaju tradicijom

S prvim ozbiljnijim hladnoćama, u dvorištima diljem Hrvatske počinje &nda...

30.11.2025. u 08:00

Kad noćna smjena postane film: Stigao na svijet u taksiju!
Priče
Kad noćna smjena postane film: Stigao na svijet u taksiju!

U noći 21. studenoga, nekoliko minuta prije 23 sata, taksist Beris...

29.11.2025. u 08:02

Uhićen Brođanin (35)! Policija pronašla tvornicu marihuane u njegovom domu
Koncerti
Uhićen Brođanin (35)! Policija pronašla tvornicu marihuane u njegovom domu

Policijski službenici Službe kriminalističke policije, Policijske uprave brodsko...

28.11.2025. u 14:23

Nakon godina monotonije- stiže li Advent koji smo toliko čekali?
Zabava
Nakon godina monotonije- stiže li Advent koji smo toliko čekali?

Advent u Slavonskom Brodu ove godine stiže u nešto drukčijem tonu. Nakon...

28.11.2025. u 12:30

Plenković stiže na otvorenje? Novi prijelaz postaje glavna ruta prema Europi!
Radar
Plenković stiže na otvorenje? Novi prijelaz postaje glavna ruta prema Europi!

Kako doznaje SBonline, proteklih je dana obavljen tehnički pregled novoizgrađene...

28.11.2025. u 07:30

Ravnateljica Mirela Jagodić i Glazbena škola – pobjednički tandem Hrvatske!
Grad to su ljudi
Ravnateljica Mirela Jagodić i Glazbena škola – pobjednički tandem Hrvatske!

Glazbena škola Slavonski Brod ušla je u ovu godinu s impresivnim p...

27.11.2025. u 17:30

Sve se slaže u jednu priču: Slavonski Brod postaje ključna točka za strane radnike?
Radar
Sve se slaže u jednu priču: Slavonski Brod postaje ključna točka za strane radnike?

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i mladih objavilo je ovih dana popis obrazovn...

27.11.2025. u 15:00

Ovo je advent kojem se vraćate svake godine – Garčin opet briljira!
Zabava
Ovo je advent kojem se vraćate svake godine – Garčin opet briljira!

U Garčinu će i ove godine prosinački dani biti ispunjeni svjetlom, glazbom i živ...

27.11.2025. u 12:30

Četiri naselja na redu za odvoz glomaznog otpada — jeste li među njima?
Servisne informacije
Četiri naselja na redu za odvoz glomaznog otpada — jeste li među njima?

Slavonski Brod ponovno ulazi u sezonu prikupljanja glomaznog otpada, a prvi na r...

26.11.2025. u 20:00

Advent u Sibinju vraća toplinu blagdana
Zabava
Advent u Sibinju vraća toplinu blagdana

SIBINJ – Općina Sibinj i ove godine priprema adventsku čaroliju koja, već...

26.11.2025. u 17:30

´Ljudi nam dolaze iscrpljeni sustavom. Mi smo im često prva sigurna točka.´
Udruge
´Ljudi nam dolaze iscrpljeni sustavom. Mi smo im često prva sigurna točka.´

Danas je u Hotelu Art u Slavonskom Brodu održan okrugli stol pod nazivom “...

26.11.2025. u 12:30

;