Dobar tek!
ako sam zadovoljna ovim receptom,meni je jednostavno savršen.Štrudlice su sočne,mirisne,fineeeee u bilo kojoj kombinaciji.Pravila sam ih sa višnjama,kruškama,trešnjama,možete kao nadjev staviti bundevu i malo cimeta,sir,orahe što god volite. Kada se ispeče trebate čekati da se ohladi i poslužiti ako možete čekati da se ohladi jer taj miris mmmmmmm……uvijek ali uvijek se opečem jer jednostavno ne mogu čekati da se ohladi…ma nema šanse !!!
SLATKE ŠTRUDLICE SA VIŠNJAMA I KRUŠKAMA
za 3 štrudle, trajanje pripreme 60 minuta
POTREBNO;
12 tankih kora za savijače (pite) oko 1/2 kg
300 g višanja(il inekog drugog voća borovnice, trešnje, ribane jabuke) ili sir
150 g krušaka-ja sam stavila kruške iz kompota
3 jaja
4 dcl tekućeg jogurta(dalje ta ista čaša od jogurta je za mjeru )
2 čaše šećera
2 čaše griza
2 vanilin šećera
1 čaša ulja
1 prašak za pecivo
obavezno ribana korica limuna-ja imam domaći koji nije šprican
1 žličica arome vanilije
prstohvat cimeta za kruške
1 kockica maslaca za premazati štrudle
PRIPREMA
Umutiti jaja,šećer i vanilin šećer sa pjenjačom 2-3 minute,pa redom dodavati jogurt,griz,prašak za pecivo,ulje,aromu vanilije i ribanu koricu limuna (ako imam domaći limun ako ne onda stavim onaj citro iz vrećice malo,aromu limuna).Sve dobro promješajte i smjesa je spremna.
Uzmite 1 koru za savijače i na nju obilato nanesite 6-7 velikih žlica smjese,prekriti drugom korom i opet premazati sa smjesom,prekriti 3 korom i ponovno smjesa,prekriti 4 korom i na nju staviti samo 2 žlice smjese i na početak kore nadjev višnje i pažljivo,lagano i bez pritiskanja zarolati i prebaciti u pleh za pečenje obložen papirom za pečenje.
Ponoviti postupak sa preostalih 8 kora.
Ja sam napravila 2 štrudle sa nadjevom od višanja i jednu sa nadjevom od krušaka.
Višnje se ne šećere,ni kruške također jedino u kruške dodati malo cimeta za aromu …
Kada ste srolali sve 3 štrudle i stavili ih na papir za pečenje premažite ih sa kockicom otopljenog maslaca.
Stavite peći u ugrijanu pećnicu na 200 C 25-30 minuta dok ne dobiju lijepu boju.
Eh sada slijedi najteži dio kada su pečene prekrite ih krpom i ostavite da se ohlade (nema šanseee)
I pospite šećerom u prahu.
Savijača sa višnjama je poslužena sa kuglicom sladoleda vanilija burbon i kriškom domaćeg limuna.
Savijača sa kruškama uz dodatak malo cimeta i kruške iz kompota ….
Uživajte u štrudlicama,nadam se da će Vam se svidjeti…do idućeg recepta iz Kuhinje ispod duge
Dok većina prolaznika jedva primijeti radnike na gradilištima, jedan prizor ovih...
17.02.2025. u 12:00
- Moj otac je bio umjetnički stolar namještaja, na njemačkom se to reklo kunstšr...
16.02.2025. u 20:00
Društvo psihologa Brodsko-posavske županije i ove godine organizira obilježavanj...
16.02.2025. u 17:00
Jutros u ranim satima stanovnike Primorske ulice u Slavonskom Brodu probud...
15.02.2025. u 12:18
Slavonski Brod uskoro postaje središte novih glazbenih i scenskih edukacija – ot...
15.02.2025. u 11:00
Udruga roditelja poginulih hrvatskih branitelja Domovinskog rata grada Nove Grad...
14.02.2025. u 18:00
Gradsko groblje u Slavonskom Brodu prolazi kroz značajnu modernizaciju – dotraja...
14.02.2025. u 16:00
Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine raspisalo je j...
14.02.2025. u 12:00
Društvene mreže i javni prostori danas su preplavljeni porukama nezadovoljnih gr...
14.02.2025. u 08:00
Ruglo u centru grada, koje godinama privlači poglede i narušava vizuru ovog dije...
13.02.2025. u 14:00
Slavonski Brod i Hrvatska izgubili su još jednog istinskog heroja. Dr. Željko Ša...
13.02.2025. u 10:00
Slavonski Brod od četvrtka, 13. veljače, ulazi u novi ciklus infrastrukturnih ra...
12.02.2025. u 16:00
Najava Ministarstva zdravstva o ograničenju rada bolničkih liječnika u privatnim...
12.02.2025. u 08:00
Stanovnici Brodsko-posavske županije trebali bi se pripremiti za iznenadni povra...
11.02.2025. u 20:00
Na Županijskom sudu u Osijeku, u sklopu suđenja poznatom kao Dinamo 2, svjedočio...
11.02.2025. u 11:35
Slavonski Brod bogatiji je za još jedan prestižni sadržaj – Gradska kavana "De C...
11.02.2025. u 11:04