Život

Ukusna i sočna torta od oraha

Autor: 035portal Datum objave: 23.12.2022. u 15:00


 

 

Ova torta poslužit će kao idealan desert nakon nedjeljnog ručka.

 

Torta od oraha vrlo je zasitna, no opet relativno jednostavna za pripremu. Tortu od oraha po ovom receptu možete pripremiti za svega sat vremena, piše Mamin kutak.

 

Sastojci koji će vam biti potrebni su:

 

Za biskvit:

 

- 10g praška za pecivo
- 10 žlica šećera
- 10 žlica mljevenih oraha
- 7 jaja
- 3 žlice brašna
- 3 žlice hladne vode
- 3 žlice ulja


 

Za kremu:

- 250g margarina
- 200g šećera u prahu
- 150g crne čokolade
- 6 jaja
- 6 žlica šećera


 

Za sirup:

- 250 ml vode
- 10 žlica šećera


 

Za početak, ugrijte pećnicu na 200°C.

Za biskvit prvo pjenasto umiješajte bjelanjke uz lagano dodavanje šećera te miješajte sve dok ne dobijete čvrstu smjesu. Ulijevajte vodu uz stalno miješanje te dodajte jedan po jedan žumanjak uz stalno miješanje.

Kada umiješate sve žumanjke, dodajte ulje opet uz stalno miješanje te na kraju umiješajte prašak za pecivo, orahe i brašno. Koristite kuhaču kako biste sve dobro pomiješali.

Stavite masni papir u lim za pečenje a zatim smjesu izlijte u lim za pečenje, stavite u pećnicu, smanjite temperaturu na 180°C i pecite oko pola sata.

Ako je biskvit gotov, izvadite biskvit zajedno s papirom iz lima i ostavite da se sve ohladi a kada se biskvit ohladi, maknite papir.

 

Kako biste napravili krenu izmiješajte jaja sa šećerom u staklenoj zdjeli. Stavite vodu da zavrije pa na njoj kuhajte smjesu jaja i šećera, pazeći pri tom da zdjela sa jajima i šećerom ne dodiruje vrelu vodu. Kuhajte tako 15 minuta.

 

Zatim dodajte čokoladu u smjesu i miješajte dok se čokolada ne otopi. Kada se čokolada otopi, maknite sa vatre i pustite da se smjesa ohladi.

Sirup pripremite tako da pomiješajte vodu i šećer te stavite kuhati 5 minuta. Kada je sirup spreman, maknite s vatre i pustite da se ohladi.

 

Margarin koji treba biti sobne temperature pjenasto umiješajte sa šećerom u prahu pa dodajte hladnu smjesu žumanjaka i čokolade. Sve zajedno dobro promiješajte.

 

Nakon toga biskvit vodoravno prerežite na 4 jednaka sloja. Prvu koru prelijte četvrtinom sirupa te pustite da se sirup upije. Kada se sirup upije, koru premažite četvrtinom smjese kreme. Stavite sljedeću koru na prvu i ponavljajte postupak.

 

Na kraju vrh torte ukrasite po želji.

 

Dobar tek!


 


 

Fotografija: Freepik


Oriovac ponovno postaje središte dobre hrane, glazbe i slavonskog gostoprimstva
Događanja
Oriovac ponovno postaje središte dobre hrane, glazbe i slavonskog gostoprimstva

U organizaciji Športsko ribolovne udruge "Šaran", u subotu 14. lip...

05.06.2025. u 18:00

Vaš omiljeni pomagač ide na- kolektivni godišnji!
Zdravlje
Vaš omiljeni pomagač ide na- kolektivni godišnji!

Poznati lijek za erektilnu disfunkciju – Viner 50 mg &nd...

05.06.2025. u 07:43

Žuti alarm aktiviran! Slavonski Brod ulazi u nestabilnu vremensku zonu
Servisne informacije
Žuti alarm aktiviran! Slavonski Brod ulazi u nestabilnu vremensku zonu

SLAVONSKI BROD – Državni hidrometeorološki zavod izdao je žuto upoz...

03.06.2025. u 14:00

Ovog ljeta djeca će poželjeti ostati u Brodu – evo i zašto!
Događanja
Ovog ljeta djeca će poželjeti ostati u Brodu – evo i zašto!

S završetkom nastavne godine, Slavonski Brod već tradicionalno nudi rje&s...

03.06.2025. u 10:00

Ovo nije Bejrut, ovo je Slavonski Brod: Kante pretrpane, smeće posvuda
Radar
Ovo nije Bejrut, ovo je Slavonski Brod: Kante pretrpane, smeće posvuda

Dok gradske vlasti i komunalna poduzeća debatiraju o vizijama “zelenog gra...

02.06.2025. u 19:56

Nema više tolerancije: Policija najavila još strože kontrole
Radar
Nema više tolerancije: Policija najavila još strože kontrole

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, prošli tjedan (...

02.06.2025. u 18:00

Donji Andrijevci: Automobili planuli u svega nekoliko sekundi
Događanja
Donji Andrijevci: Automobili planuli u svega nekoliko sekundi

Gusti crni dim, vozilo u plamenu i odlučna intervencija – sve je to obilje...

02.06.2025. u 16:00

Povučeni proizvodi iz dm-a! Ako imate ove simptome, odmah se javite liječniku!
Radar
Povučeni proizvodi iz dm-a! Ako imate ove simptome, odmah se javite liječniku!

Državni inspektorat Republike Hrvatske izvijestio je potrošače o opozivu...

02.06.2025. u 08:00

Dok je Sava vrvila kupačima
101 brodska priča Zvonimira Toldija
Dok je Sava vrvila kupačima

Kad bi se pobrojile sve nekadašnje brodske savske plaže i kupališt...

01.06.2025. u 20:00

Slavonski Brod i Nova Gradiška ulaze u ´afričku rernu´
Radar
Slavonski Brod i Nova Gradiška ulaze u ´afričku rernu´

SLAVONSKI BROD / NOVA GRADIŠKA – Dok je kalendarsko ljeto jo&scaron...

31.05.2025. u 20:00

Uključi se u projekt koji slavi glazbenu baštinu
Događanja
Uključi se u projekt koji slavi glazbenu baštinu

SLAVONSKI BROD – Svi koji vole zborsko pjevanje i žele biti dio glazbenog...

31.05.2025. u 08:00

Kako su sibinjski Wagnerovi postali Brođani?
101 brodska priča Zvonimira Toldija
Kako su sibinjski Wagnerovi postali Brođani?

Kao iz najromantičnije priče, gdje suđeni dojaši na konju, tako je započe...

30.05.2025. u 20:00

Nebom iznad Broda i Gradiške grmjet će Rafalei – evo kad ih možete vidjeti!
Servisne informacije
Nebom iznad Broda i Gradiške grmjet će Rafalei – evo kad ih možete vidjeti!

U poslijepodnevnim satima, nebo iznad Slavonskog Broda i Nove Gradiške na...

30.05.2025. u 14:00

Dan državnosti Republike Hrvatske – podsjetnik na početak slobode
Događanja
Dan državnosti Republike Hrvatske – podsjetnik na početak slobode

Republika Hrvatska danas obilježava Dan državnosti, jedan od najvažnijih datuma...

30.05.2025. u 08:00

Gradska uprava zuji, komarci i dalje bodu – tko će prvi prestati?
Radar
Gradska uprava zuji, komarci i dalje bodu – tko će prvi prestati?

SLAVONSKI BROD – Peti po redu larvicidni tretman na području Slavonskog Br...

29.05.2025. u 16:00

401 000 € kasnije: Pogledajte kako izgleda novi kružni tok!
Servisne informacije
401 000 € kasnije: Pogledajte kako izgleda novi kružni tok!

SLAVONSKI BROD – Novo prometno rješenje u središtu grada, kr...

29.05.2025. u 12:00

;