Život

Vrhunski koktel majstor obučava osoblje restorana MY WAY koji uskoro otvara svoja vrata

Autor: Ivica Jankovic Datum objave: 01.04.2021. u 20:04


I ovih smo dana zavirili iza (još uvijek zatovrenih!) vrata budućeg restorana "My Way" u kojem traju posljednje pripreme prije nego li dočekaju prve goste. Tim povodom jučer su budućim djelatnicima edukacije o pripremi i posluživanju pića, prvenstveno vina i koktela, održali Badelov stručnjak za edukaciju i prezentaciju, Mladen Zrnov, te njegov kolega, viceprvak svijeta u kategoriji barmena- Mario Majcen. Porazgovarali smo s obojicom kako bi saznali više detalja o tome što nas očekuje na vinskoj karti.

- S Brođanima smo danas tokom ove prezentacije i edukacije "prošetali" vinogradima Hrvatske. Od Daruvara,gdje gajimo brand Vezak vina sorti sauvignon, graševina i chardonnay pa do vinarije Benkovac odakle nam potječe naše vrhunsko vino Korlat supreme, takozvana  kupaža cabernet sauvignona, syraha i merlota. Nismo zaboravili uključiti ni vino sorte Babić našeg brenda Vinoplod, a obilazak hrvatskog vinskog juga završili smo već tradicionalno na Hvaru kušanjem izvrsnog vina Plavac mali. Specifičnost ove sorte je da potječe sa reprezentativne južne padine otoka, sa pozicije Ivan Dolac gdje idealni uvjeti osiguravaju vrhunski proizvod.- pojasnio nam je Mladen Zrnov,kojeg smo pitali i nešto više o vinskim navikama Hrvata.

- Moram naglasiti kako su statistički podatci i više nego dobri, Hrvati vole i konzumiraju vino te smo stoga uz sami bok puno većim mediteranski zemljama sa mnogo duljom vinskom tradicijom, kao što su Italija i Francuska. Drago mi je što će i Brođanima uskoro biti na raspolaganju pomno sastavljena vinska karta koja će, vjerujem, doprinijeti porastu novih ljubitelja dobre kapljice. Oduševljen sam i samim ambijentom, al i današnjom prezentacijom te aktivnim dijalogom kojeg smo uspostavili s polaznicima ove edukacije.

Osim vina, Brođanima će na raspolaganju biti  i kokteli,a o trendovima sa tog područja više nam je rekao Mario Majcen.
-Interes za koktelima u Hrvatskoj pojavio se početkom 2000.-tih i taj prvi " boom" potrajao je otprilike pet godina nakon čega slijedi svojevrstan pad potražnje. Međutim, u posljednjih nekoliko godina ponovno bilježimo porast zanimanja, ali ovaj puta je fokus na kvaliteti- kako samih sastojaka tako i načina pripreme. Gosti  su sve bolje upoznati sa Badelovim asortimanom, od već prepoznatljivog Pelinkovca do našeg vrhunskog vina Korlat supreme koji osvaja okusne pupoljke sve većeg broja konzumenata.  Zapadnjačke trendove i standarde  pratimo u stopu i vidimo rezultate takvog pristupa.

Pitali smo gospodina Majcena i za komentar još nekih trendova, kao što su craft proizvodnja vina i piva.
- Craft priča je problematična samo iz jednog razloga, a to je nedostatak kontinutirane kvalitete. Potrebno je tu puno znanja i iskustva, a i mehanizirani proces uvelike pomaže. Slična priča kao i u kulinarstvu- ovisi o situaciji, kvaliteti namirnica i uvjetima rada, nemoguće je dobiti istovjetne rezultate u profesionalnoj kuhinji i u kućnoj radinosti. U svakom slučaju, bila u pitanju craft ili serijska proizvodnja vina ili piva - bitno je piti malo, a dobro; ne nalijevati se alkoholom nego voditi računa o tome s čime se koje piće konzumira i na koji način.
Uvidom u jelovnik i vinsku kartu buduće gastro i enološke oaze naše županije, uopće ne sumnjamo kako će i oni najzahtjevniji gurmani pronaći nešto po svom guštu- ili kako samo ime restorana kaže - My Way.

 

Meta Tagovi:


Zarobljenik u Vladivostoku
101 brodska priča Zvonimira Toldija
Zarobljenik u Vladivostoku

Prema zabilježenim podacima u Legitimaciji rezervnih i penzionisanih oficira Jug...

06.01.2025. u 20:00

Finska vodi s 82,2%, Hrvatska slijedi s 74,3% kućanstava bez djece
Priče
Finska vodi s 82,2%, Hrvatska slijedi s 74,3% kućanstava bez djece

Dok Eurostatovi podaci osvjetljavaju trenutačno stanje kućanstava, domaća statis...

06.01.2025. u 11:00

Tri crna gavrana
101 brodska priča Zvonimira Toldija
Tri crna gavrana

Tri crna gavrana sletjela na fenjer nad ulazom u dugu prizemnicu svu u velikim s...

05.01.2025. u 20:00

Božić je prošao, evo kada Komunalac odvozi vaša drvca!
Servisne informacije
Božić je prošao, evo kada Komunalac odvozi vaša drvca!

TD Komunalac d.o.o. obavještava građane da će se prikupljanje i odvoz božićnih d...

05.01.2025. u 14:00

Sudar na kružnom toku: Vozač bijelog Peugeota traži pravdu
Radar
Sudar na kružnom toku: Vozač bijelog Peugeota traži pravdu

Dana 4. siječnja, oko 21:30, na kružnom toku kod Korza dogodila se prometna nesr...

05.01.2025. u 11:00

Zatvorena vrata ili otvorena blagajna? Evo tko radi sutra!
Savjeti i trikovi
Zatvorena vrata ili otvorena blagajna? Evo tko radi sutra!

Produženi vikend povodom Bogojavljenja, neradnog dana u Hrvatskoj, donosi promje...

04.01.2025. u 20:00

Prijave za županijske stipendije traju još 15 dana: Požurite!
Škola
Prijave za županijske stipendije traju još 15 dana: Požurite!

Brodsko-posavska županija raspisala je javni natječaj za dodjelu stipendija redo...

04.01.2025. u 16:00

Što je 'Veliki zimski šesterokut'? Saznajte na radionici koja će vas oduševiti!
Udruge
Što je 'Veliki zimski šesterokut'? Saznajte na radionici koja će vas oduševiti!

Od studenoga 2024. godine, Slavonski Brod postao je bogatiji za jedinstvenu atra...

04.01.2025. u 14:00

Baka Reza i Dante: 102 godine razlike između bake i šukununuka
Priče
Baka Reza i Dante: 102 godine razlike između bake i šukununuka

Prema informacijama SBOnline-a, Terezija Satinović, od milja zvana baka Reza, 1....

03.01.2025. u 16:00

Kad grad ne diše: Šutnja koja guši Slavonski Brod
Radar
Kad grad ne diše: Šutnja koja guši Slavonski Brod

U Slavonskom Brodu, nakon gotovo desetljeća neuspješne borbe, zagađeni zrak i da...

03.01.2025. u 10:00

Operacija „Širinci '92“: Posljednja bitka prije Sarajevskog primirja
Priče
Operacija „Širinci '92“: Posljednja bitka prije Sarajevskog primirja

Na zapadnoslavonskom ratištu početkom listopada 1991. godine ustrojena je Operat...

03.01.2025. u 08:00

Nova gradska odluka: Sajamski dani uz groblja cijele godine
Servisne informacije
Nova gradska odluka: Sajamski dani uz groblja cijele godine

Građani Slavonskog Broda obaviješteni su o donošenju nove Odluke o proglašenju s...

02.01.2025. u 20:00

Brođanka s glasom anđela: Paola Opačak pokorila The Voice Kids!
Zabava
Brođanka s glasom anđela: Paola Opačak pokorila The Voice Kids!

Slavonski Brod ponosno prati uspjehe Paole Opačak, trinaestogodišnje djevojčice...

02.01.2025. u 16:00

Prvo novorođenče u Slavonskom Brodu: Jakov stigao u 7:33!
Priče
Prvo novorođenče u Slavonskom Brodu: Jakov stigao u 7:33!

Dok su mnogi još uvijek zbrajali dojmove najluđe noći u godini, u rodilištu Opće...

02.01.2025. u 09:40

Bukne vatra u tkalačkoj školi
101 brodska priča Zvonimira Toldija
Bukne vatra u tkalačkoj školi

Svim je ćilimom što ih narod pravi, namjena ta, da služe kao pokrivalo za postel...

01.01.2025. u 20:00

Komunalac u akciji: Grad dobio 97 novih zelenih čuvara zraka
Priče
Komunalac u akciji: Grad dobio 97 novih zelenih čuvara zraka

Grad Slavonski Brod napravio je još jedan značajan iskorak prema očuvanju i unap...

01.01.2025. u 14:00