Dobar tek!
Izrada autrorskog jela zahtjela ideju, improvizaciju i malo sreće. Spojiti, na oko, ne spojive namirnice je pravi gušt za mene, naravno u slučaju kada je recept pun pogodak.
LIGNJE I CHILI GRAH
trajanje pripreme 60 min., za 6 osoba
POTREBNO:
700g lignji
1 kg krumpira
400 g bijelog graha(s čilijem iz konzerve)
8 režanja češnjaka
100ml crnog vina
svježi peršin
maslinovo ulje
sol
___________________
papir za pečenje ili alu folija
PRIPREMA: Očišćene lignje dobro properite, ukoliko su tube čitave, kao što su bile moje, operite ih izunutra i povadite one njihove “plastične” kralježnice i iznutrice, ako je što ostalo. Oko lignji koje su ne očišćene imat će te malo više posla.
Tube lignji nasjecite na prst debljine, krake nisam dirala, tko želi može i njih rasjeći.
U dubljoj posudi oprane i nasječene lignje posolite, češnjak stisnite nožem i grubo nasjecite te nakidajte šaku svježeg lista peršina, ubacite na lignje. dolijete crno vino i maslonovog ulja. Ubacite konzervu bijelog graha s čilijem i sve dobro promješajte.
.jpg)
Ogulite krumpir, operite ga i narežite na kockice, malo ga posolite i dobro ocijedite.
Uključite pećnicu na 240 stupnjeva da se zagrijava.
Na dno protvana u kojem ćete peći, istresite sav sadržaj lignji i čili graha, na to poslažite sav krumpir te stavite papir za pečenje ili alu foliju i stavite u pećnicu.
.jpg)
Pecite na 240 stupnjeva 45 min., zatim skinite papir za pečenje i pecite još 5-10m min. na istoj temeraturi.
Poslužite!
.jpg)
Dobar tek !!!!!!!!!
Pozdrave šalje Evelina iz kuhinje ispod duge
Dok se u Slavonskom Brodu godinama toleriraju ozbiljni komunalni, sigurnosni i d...
23.12.2025. u 12:21
Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, prošli tjedan (...
23.12.2025. u 10:00
Badnjak u Slavonskom Brodu i ove će godine započeti ondje gdje s...
23.12.2025. u 07:30
Dok se gradovi kite lampicama, a iz izloga stižu poruke blagdanskog obilja, stva...
22.12.2025. u 20:00
Na obroncima Dilja, u pitoresknom selu Lovčić, skrivenom između Brodskog Stupnik...
22.12.2025. u 10:00
Stanovnike Brodsko-posavske županije u razdoblju od 22. do 28. prosinca 2025. oč...
22.12.2025. u 07:30
- Od profesora, jedino nju nikada nismo oslovljavali s „drugarice profesor...
21.12.2025. u 20:00
Deset godina nakon što je prvi put otvorila vrata javnosti, likov...
21.12.2025. u 12:00
U akademskoj 2025./2026. godini Brodsko-posavska županija dodijelit...
21.12.2025. u 08:00
U predblagdansko vrijeme, kada se gradovi pune svjetlima, a riječi solidarnosti...
20.12.2025. u 12:00
Hrvatske autoceste započele su vidljivu fazu uvođenja novog sustava naplate cest...
20.12.2025. u 08:00
Ministarstvo demografije i useljeništva donijelo je odluku o financiranju...
19.12.2025. u 20:00
Nakon što su 8. prosinca 2025. godine u novu zgradu u Uli...
19.12.2025. u 17:30
Domino’s Pizza jučer je uz veliko slavlje uspješno otvorila svoju p...
19.12.2025. u 15:00
U mirnom slavonskobrodskom naselju Podvinje, uoči božićnih blagdana, jedna je ob...
19.12.2025. u 12:30
Državni inspektorat Republike Hrvatske jučer je obavijestio po...
19.12.2025. u 10:00