Ova torta poslužit će kao idealan desert nakon nedjeljnog ručka.
Torta od oraha vrlo je zasitna, no opet relativno jednostavna za pripremu. Tortu od oraha po ovom receptu možete pripremiti za svega sat vremena, piše Mamin kutak.
Sastojci koji će vam biti potrebni su:
Za biskvit:
- 10g praška za pecivo
- 10 žlica šećera
- 10 žlica mljevenih oraha
- 7 jaja
- 3 žlice brašna
- 3 žlice hladne vode
- 3 žlice ulja
Za kremu:
- 250g margarina
- 200g šećera u prahu
- 150g crne čokolade
- 6 jaja
- 6 žlica šećera
Za sirup:
- 250 ml vode
- 10 žlica šećera
Za početak, ugrijte pećnicu na 200°C.
Za biskvit prvo pjenasto umiješajte bjelanjke uz lagano dodavanje šećera te miješajte sve dok ne dobijete čvrstu smjesu. Ulijevajte vodu uz stalno miješanje te dodajte jedan po jedan žumanjak uz stalno miješanje.
Kada umiješate sve žumanjke, dodajte ulje opet uz stalno miješanje te na kraju umiješajte prašak za pecivo, orahe i brašno. Koristite kuhaču kako biste sve dobro pomiješali.
Stavite masni papir u lim za pečenje a zatim smjesu izlijte u lim za pečenje, stavite u pećnicu, smanjite temperaturu na 180°C i pecite oko pola sata.
Ako je biskvit gotov, izvadite biskvit zajedno s papirom iz lima i ostavite da se sve ohladi a kada se biskvit ohladi, maknite papir.
Kako biste napravili krenu izmiješajte jaja sa šećerom u staklenoj zdjeli. Stavite vodu da zavrije pa na njoj kuhajte smjesu jaja i šećera, pazeći pri tom da zdjela sa jajima i šećerom ne dodiruje vrelu vodu. Kuhajte tako 15 minuta.
Zatim dodajte čokoladu u smjesu i miješajte dok se čokolada ne otopi. Kada se čokolada otopi, maknite sa vatre i pustite da se smjesa ohladi.
Sirup pripremite tako da pomiješajte vodu i šećer te stavite kuhati 5 minuta. Kada je sirup spreman, maknite s vatre i pustite da se ohladi.
Margarin koji treba biti sobne temperature pjenasto umiješajte sa šećerom u prahu pa dodajte hladnu smjesu žumanjaka i čokolade. Sve zajedno dobro promiješajte.
Nakon toga biskvit vodoravno prerežite na 4 jednaka sloja. Prvu koru prelijte četvrtinom sirupa te pustite da se sirup upije. Kada se sirup upije, koru premažite četvrtinom smjese kreme. Stavite sljedeću koru na prvu i ponavljajte postupak.
Na kraju vrh torte ukrasite po želji.
Dobar tek!
Fotografija: Freepik
PRETHODNA VIJEST