Dobar tek!
Rocher tortice s kremom od mlijeka i prženih lješnjaka
Veganske, zdrave, bezglutenske… Napravila sam si mlijeko od prženih lješnjaka, dio za kavu, a dio za ove tortice…
za 4 tortice
POTREBNO:
300g lješnjaka
2 žlice kakaa
šalica šećera kokosovog cvijeta
prstohvat vanilije
2 žlice psylliuma
2 žličice aru praha
2 žlice kokosovog ulja
2 žlice kakao maslaca
PRIPREMA:
Lješnjaci se poprže u pećnici na 250C, 15-tak minuta uz jedno okretanje. Još se vreli preliju vodom. Nakon nekoliko minuta se stave u blender s 450ml vode, izmiskaju pa procijede. Dobijemo mlijeko od przenih lješnjaka. Ja sam svoje radila u Verviti Hurom sokovniku, tako da mi je jako suhi ostatak ostao.
U suhi ostatak lješnjaka sam dodala 2 žlice kakaa, šećer kokosovog cvijeta, otopljeni kakao maslac, psyllium, kokosovo ulje i rukama zanijesila smjesu. Nju sam izvaljals na debljinu od 0.5 cm i izrezala krugove velicine silikonskih kalupa za muffine te ih ostavila hladiti u hladnjaku.
Aru prah sam pomiješala s 2 žlice vode. 250ml mlijeka od lješnjaka sam zagrijala do vrenja, ubacila po želji šećer (od kokosovog cvijeta), prah vanilije i razmućenin aru prah. Još sam malo grijala i dobila puding.
U kalupe za muffine sam stavila jedan lješnjak kolut, prelila kremom, drugi lješnjak kolut i završila kremom.
Stavila sam na hlađenje oko sat vremena.
Ukrasila sam raw kremom od klementina (sok 2 klementine, žlica psylliuma) i raw ralinama koje sam dan ranije radila (kakao maslac, šećer kokosovog cvijeta, kakao).
NAPOMENA: zbog posebnih sastojaka tortice, nudimo alternativu ukoliko nemate sve sastojke, ZAMJENITE IH >
aru prah > puding od vanilije
kokosov maslac > običan maslac
kakao maslac > običan maslac
kokosov šećer > običan šećer
Pozdrav iz kuhinje ispod duge od Melite
PRETHODNA VIJEST