Naslovna / Parlamentarni izbori / Ćevapi iz boce

RECEPT

Ćevapi iz boce

Dobar tek!

Ćevapi iz boce
035portal
  • 2015-08-16 14:29:49

 Meni su ovi ćevapi bolji od nekih kupovnih,budu meki i sočni a u domaćoj lepinji sa punooo luka su dobitna kombinacija !


ĆEVAPI IZ BOCE


Trajanje pripreme; 15 minuta+ hlađenje, za 15-20 komada


POTREBNO;

400 g mješanog mljevenog mesa (svinjetina-junetina)

1-2 češnja češnjaka

par svježih listova peršina

sol (pola žličice)

papar

vegeta ( pola žličice)

prstohvat sode

pola dcl mineralne

1 žlica(čvršćeg) vrhnja za kuhanje

po želji prstohvat chilija u prahu

_________________________________________


1 plastična flaša ili vrećica za zamrzivač


PRIPREMA; U posudu staviti meso i dodati mu začine sol,papar,vegeta,prstohvat sode,chilija i vrhnje za kuhanje.


Mineralnu,češnjak i list peršina izmiksati u sjeckalici te dodati mesu.


Sve izmješati u jednoličnu smjesu.Meso prekriti prozirnom folijom i još od gore alu folijom i spremiti u hladnjak preko noći ili bar na 3 sata da odmori.



Kada je meso dovoljno odmorilo odrezati plastičnu flašu,napunite ju smjesom i kroz otvor istiskivati ćevape željene veličine.Možete ih staviti i u vrećicu za zamrzivač i odrezati vrh i tako praviti ćevape.



Ako ih pravite ručno tiskate smjesu sa rukom pa budu zbiti ovako mi je bolje kada ih istiskujem.


I spremni su za roštilj.



Kada su gotovi možete ih preliti sa 1-2 žlice vrele vode i malo vegete prije stavljanja u lepinju,dodajte još luk i ručak je gotov!



Od ove smjese možete praviti i pljeskavice,njih stavite između prozirne folije i tako ih rastanjite i spremne su za pečenje. Dobar tek želi vam Nina!


Kuhinja ispod duge