Dobar tek!
Meni su ovi ćevapi bolji od nekih kupovnih,budu meki i sočni a u domaćoj lepinji sa punooo luka su dobitna kombinacija !
ĆEVAPI IZ BOCE
Trajanje pripreme; 15 minuta+ hlađenje, za 15-20 komada
POTREBNO;
400 g mješanog mljevenog mesa (svinjetina-junetina)
1-2 češnja češnjaka
par svježih listova peršina
sol (pola žličice)
papar
vegeta ( pola žličice)
prstohvat sode
pola dcl mineralne
1 žlica(čvršćeg) vrhnja za kuhanje
po želji prstohvat chilija u prahu
_________________________________________
1 plastična flaša ili vrećica za zamrzivač
PRIPREMA; U posudu staviti meso i dodati mu začine sol,papar,vegeta,prstohvat sode,chilija i vrhnje za kuhanje.
Mineralnu,češnjak i list peršina izmiksati u sjeckalici te dodati mesu.
Sve izmješati u jednoličnu smjesu.Meso prekriti prozirnom folijom i još od gore alu folijom i spremiti u hladnjak preko noći ili bar na 3 sata da odmori.
Kada je meso dovoljno odmorilo odrezati plastičnu flašu,napunite ju smjesom i kroz otvor istiskivati ćevape željene veličine.Možete ih staviti i u vrećicu za zamrzivač i odrezati vrh i tako praviti ćevape.
Ako ih pravite ručno tiskate smjesu sa rukom pa budu zbiti ovako mi je bolje kada ih istiskujem.
I spremni su za roštilj.
Kada su gotovi možete ih preliti sa 1-2 žlice vrele vode i malo vegete prije stavljanja u lepinju,dodajte još luk i ručak je gotov!
Od ove smjese možete praviti i pljeskavice,njih stavite između prozirne folije i tako ih rastanjite i spremne su za pečenje. Dobar tek želi vam Nina!
PRETHODNA VIJEST