Dobar tek!
Ovaj kolačić srce sam dobila na poklon od moje prijateljice Ljubice za MAJČIN DAN i recept naravno.
Zato je ovaj slatki recept baš za nju i sve mame i one koje će to tek postati.
SLATKA KOKOS SRCA
Trajanje pripreme; 90 minuta
POTREBNO
BISKVIT;
2 jaja
1 čaša od jogurta šećera
1 čaša mlijeka
Pola čaše ulja
2 čaše brašna
1 vrećica praška za pecivo
3 žlice kakao praha
_________________________________
KREMA;
0,5 l mlijeka
5 žlica šećera
1 vanilin šećer
100g kokosa
4 žlice griza
______________________________________
+ nutella za spajanje srca
+ čokolada otopljena za glazuru
+kokos za valjanje
PRIPREMA; Jaja umutiti sa šećerom,pa dodati mlijeko,ulje i brašno pomješano s praškom za pecivo i kakaom.Sve jednolično izmješati.Pola smjese staviti u pleh obložen papirom za pečenje,onaj veliki pleh od pećnice.Peći na 180-200 C zavisi o pećnici,biskvit se ne peče do kraja nego do pola onda se na njega stavi krema.
Za kremu pomješamo sve sastojke i skuhamo dok ne dobijemo gustu smjesu.
Kada je biskvit na pola pečen izvadimo ga iz pećnice i na njega isipamo skuhanu kremu pa odozgo drugu polovicu biskvita i vratimo u pećnicu da se peče dok se rubovi ne odvajaju od papira za pečenje.Sve skupa se peče oko 20-30 minuta.
Kada je biskvit gotov vaditi modlicom srca,po dva spajati sa nutellom.Od gore stavljati čokoladnu glazuru i svako srce sa strana uvaljati u kokos.
Obradujte dragu vam osobu i svoje najmilije sa slatkim srcima.
Pozdrave vam šalje Nina iz kuhinje ispod duge
PRETHODNA VIJEST
SLJEDEĆA VIJEST