Dobar tek!
Za okus gurmanske pljeskavice zaduženo je odabrano mljeveno meso pola svinjetina pola junetina, domaća slanina i feferone. Punjenje radim sa chilli majonezom i gauda sirom. Vjerujem da će vas okus punjene pljeskavice oduševiti.
GURMANSKA PUNJENA PLJESKAVICA
trajanje pripreme 30 min.,za 6 osoba
POTREBNO:
850g mljevenog mesa(svinjetina/junetina)
2 crvena luka
1 velika žlica šećera
1 žlica vegete
2 ljute feferone
55g slanine
biber
sol
______________
50g chilli majoneze
100 g gauda sira
PRIPREMA: Sitno nasjeckati crveni luk, feferone i slaninu. Meso staviti u dublju posudu i dobro ručno izmješati sa nasjeckanim sastojcima i začinima(sol, vegeta, šećer i biber).
Gaudu naribati i pomješati sa chilli majonezom.
Meso staviti između prozirne folije, kako bi ga stanjili i oblikovali u krug, napraviti 2 tanka velika kruga. Između staviti punjenje (majonezu i sir) te krajeve od dva velika tanka kruga spojiti.
Peći punjenu pljeskavicu na dobro zagrijanoj tavici koju smo lagano premazali maslacem, 3-5 min. sa obje strane. Dok meso ne porumeni.
Gurmanska pljeskavica u presjeku, teko toliko da vas motiviram napraviti jednu savršenu sa savršenim okusom punjenja
Šaljem veeliki zagrljaj iz kuhinje ispod duge, vaša Evelina
PRETHODNA VIJEST