Naslovna / Parlamentarni izbori / Gurmanska punjena pljeskavica

RECEPT

Gurmanska punjena pljeskavica

Dobar tek!

Gurmanska punjena pljeskavica
035portal
  • 2015-08-27 14:34:04

 Za okus gurmanske pljeskavice zaduženo je odabrano mljeveno meso pola svinjetina pola junetina, domaća slanina i feferone. Punjenje radim sa chilli majonezom i gauda sirom. Vjerujem da će vas okus punjene pljeskavice oduševiti.


GURMANSKA PUNJENA PLJESKAVICA

trajanje pripreme 30 min.,za 6 osoba


POTREBNO:

850g mljevenog mesa(svinjetina/junetina)

2 crvena luka

1 velika žlica šećera

1 žlica vegete

2 ljute feferone

55g slanine

biber

sol

______________


50g chilli majoneze

100 g gauda sira



PRIPREMA: Sitno nasjeckati crveni luk, feferone i slaninu. Meso staviti u dublju posudu i dobro ručno izmješati sa nasjeckanim sastojcima i začinima(sol, vegeta, šećer i biber).


Gaudu naribati i pomješati sa chilli majonezom.


Meso staviti između prozirne folije, kako bi ga stanjili i oblikovali u krug, napraviti 2 tanka velika kruga. Između staviti punjenje (majonezu i sir) te krajeve od dva velika tanka kruga spojiti.


Peći punjenu pljeskavicu na dobro zagrijanoj tavici koju smo lagano premazali maslacem, 3-5 min. sa obje strane. Dok meso ne porumeni.



Gurmanska pljeskavica u presjeku, teko toliko da vas motiviram napraviti jednu savršenu sa savršenim okusom punjenja



Šaljem veeliki zagrljaj iz kuhinje ispod duge, vaša Evelina