Naslovna / Parlamentarni izbori / Rocher tortice / veganske

RECEPT

Rocher tortice / veganske

Dobar tek!

Rocher tortice / veganske
035portal
  • 2015-09-02 14:20:10

 Rocher tortice s kremom od mlijeka i prženih lješnjaka

Veganske, zdrave, bezglutenske… Napravila sam si mlijeko od prženih lješnjaka, dio za kavu, a dio za ove tortice…

za 4 tortice


POTREBNO:

300g lješnjaka

2 žlice kakaa

šalica šećera kokosovog cvijeta

prstohvat vanilije

2 žlice psylliuma

2 žličice aru praha

2 žlice kokosovog ulja

2 žlice kakao maslaca


PRIPREMA:

Lješnjaci se poprže u pećnici na 250C, 15-tak minuta uz jedno okretanje. Još se vreli preliju vodom. Nakon nekoliko minuta se stave u blender s 450ml vode, izmiskaju pa procijede. Dobijemo mlijeko od przenih lješnjaka. Ja sam svoje radila u Verviti Hurom sokovniku, tako da mi je jako suhi ostatak ostao.

U suhi ostatak lješnjaka sam dodala 2 žlice kakaa, šećer kokosovog cvijeta, otopljeni kakao maslac, psyllium, kokosovo ulje i rukama zanijesila smjesu. Nju sam izvaljals na debljinu od 0.5 cm i izrezala krugove velicine silikonskih kalupa za muffine te ih ostavila hladiti u hladnjaku.

Aru prah sam pomiješala s 2 žlice vode. 250ml mlijeka od lješnjaka sam zagrijala do vrenja, ubacila po želji šećer (od kokosovog cvijeta), prah vanilije i razmućenin aru prah. Još sam malo grijala i dobila puding.

U kalupe za muffine sam stavila jedan lješnjak kolut, prelila kremom, drugi lješnjak kolut i završila kremom.

Stavila sam na hlađenje oko sat vremena.

Ukrasila sam raw kremom od klementina (sok 2 klementine, žlica psylliuma) i raw ralinama koje sam dan ranije radila (kakao maslac, šećer kokosovog cvijeta, kakao).


NAPOMENA: zbog posebnih sastojaka tortice, nudimo alternativu ukoliko nemate sve sastojke, ZAMJENITE IH >

aru prah > puding od vanilije

kokosov maslac > običan maslac

kakao maslac > običan maslac

kokosov šećer > običan šećer

Pozdrav iz kuhinje ispod duge od Melite