Naslovna / Parlamentarni izbori / Održan prvi Junior barmen cup

ŠKOLA

Održan prvi Junior barmen cup

Održan prvi Junior barmen cup
Portal035
  • 2023-04-24 18:00:00



 



Dana 21. travnja 2023. godine, na inicijativu nastavnika Alena Markovića, u prostoru Sofa Bara održano je učeničko natjecanje na 1. JUNIOR BARMEN CUP-u u Slavonskom Brodu. Natjecalo se ukupno šest učenika 3.c razreda zanimanja konobar, koji su izvrsno predstavili svoje znanje i vještine u pripremi kratkih i dugih barskih mješavina.



 



Učenica Ivka Hodak je osvojila 1. mjesto za najbolji stručni rad, Leona Zirdum 1. mjesto za najbolju barsku mješavinu te je Marija Lipovac osvojila 1. mjesto po izboru publike. Uza sve to učenica Dora Margić je osvojila i nagradu za najsimpatičniju natjecateljicu po izboru člana žirija-Dušana Kerića. Svi učenici su dobili vrijedne nagrade od naših sponzora.



 



Osim klasične pripreme klasičnih koktela, vrlo atraktivno je bilo gledati ''Flair'' s kojim su nam se predstavili naši gosti iz vukovarske Srednje strukovne škole Marko Babić.



Tijekom natjecanja posjetioci su imali mogućnost konzumirati neke od poznati barskih mješavina.



 



Ovo natjecanje održano je pod pokroviteljstvom: DC Cocktails, Badel 1862, PPD Global, Sofa Bar, Coca-Cola. Također zahvaljujemo: Matiji Ocvireku za razglas, Marinu Sejdiću mladom koktel majstoru za izradu donacijskih barskih mješavina, Josipu Bašiću predstavniku Badela 1862 za donaciju leda i Dušanu Keriću članu žirija koji je predstavljao firmu PPD Global i koji je došao iz Zagreba posebno zbog ovog natjecanja, Đuri Babiću za stolove, Suzani Pejnović koja je slikovno ovjekovječila cijeli događaj te posebice Daliboru Curkiću poznatom brodskom koktel majstoru i baristi koji je svojim znanjem i iskustvom te velikim angažmanom dao doprinos da se ovaj 1. Junior barmen cup održi baš onako kako je i zamišljeno.



 



Ravnateljica Anita Holub i stručna tijela škole su ovo shvatili kao izvrsnu priliku za promociju strukovnih zanimanja, razvijanja kreativnosti, samostalnosti i sposobnosti učenika, kao i za osnaživanje natjecateljskog duha i socijalnih vještina, unapređenje stručnih kompetencija kadrova u ugostiteljstvu i turizmu te kao poticaj mlađim učenicima za upis u ovo atraktivno i vrlo traženo zanimanje na tržištu rada.