Naslovna / Parlamentarni izbori / Lignje i chili grah

RECEPT

Lignje i chili grah

Dobar tek!

Lignje i chili grah
035portal
  • 2015-08-15 15:42:29

Izrada autrorskog jela zahtjela ideju, improvizaciju i malo sreće. Spojiti, na oko, ne spojive namirnice je pravi gušt za mene, naravno u slučaju kada je recept pun pogodak.


LIGNJE I CHILI GRAH


trajanje pripreme 60 min., za 6 osoba


POTREBNO:

700g lignji

1 kg krumpira

400 g bijelog graha(s čilijem iz konzerve)

8 režanja češnjaka

100ml crnog vina

svježi peršin

maslinovo ulje

sol


___________________


papir za pečenje ili alu folija


PRIPREMA: Očišćene lignje dobro properite, ukoliko su tube čitave, kao što su bile moje, operite ih izunutra i povadite one njihove “plastične” kralježnice i iznutrice, ako je što ostalo. Oko lignji koje su ne očišćene imat će te malo više posla.


Tube lignji nasjecite na prst debljine, krake nisam dirala, tko želi može i njih rasjeći.


U dubljoj posudi oprane i nasječene lignje posolite, češnjak stisnite nožem i grubo nasjecite te nakidajte šaku svježeg lista peršina, ubacite na lignje. dolijete crno vino i maslonovog ulja. Ubacite konzervu bijelog graha s čilijem i sve dobro promješajte.



Ogulite krumpir, operite ga i narežite na kockice, malo ga posolite i dobro ocijedite.


Uključite pećnicu na 240 stupnjeva da se zagrijava.


Na dno protvana u kojem ćete peći, istresite sav sadržaj lignji i čili graha, na to poslažite sav krumpir te stavite papir za pečenje ili alu foliju i stavite u pećnicu.



Pecite na 240 stupnjeva 45 min., zatim skinite papir za pečenje i pecite još 5-10m min. na istoj temeraturi.


Poslužite!




Dobar tek !!!!!!!!!


Pozdrave šalje Evelina iz kuhinje ispod duge