Sretno!
Nekad poznata i dobro posjećena “Konoba Brešić” zasjala je u novom sjaju s novim mladim vlasnicima. Poslovnu priliku su prepoznali brodski mladi poduzetnici Mario Macan i Gašper Mandir, vodeći se željom da rodnom gradu vrate nešto što pripada samom srcu Broda.
Naglašavajući kako je “Konoba Brešić” bila važno brodsko središte slavonske kulture i hrane te jedno od rijetkih mjesta gdje se mogla pojesti kvalitetni riblji specijaliteti, itaknuli su i kako već dugo brodskoj gastro ponudi nedostaje jedno takvo mjesto te kako ga ovim projektom nastoje vratiti u nekadašnji puni sjaj.
Gastronomska ponuda konobe objedinit će najbolja jela slavonske kuhinje i riblje ponude koja će biti dostupna svaki dan Brođanima i brojnim turistima koji traže autohtonu slavonsku ponudu.
Mladi kuhar Gordan Milić vrhunski pizza majstor i pita majstor je prepoznao viziju Konobe Brešić i slavonske gastronomije te se odlučio vratiti u svoj rodni grad odbivši poznate zagrebačke restorane. Brodski tim nije stao samo na njemu te je iz zagrebačkih restorana vratio i Petra Rubila, mladog perspektivnog kuhara, koji je još uvijek željan kuharskog znanja i dokazivanja i koji će zajedno u Konobi Brešić činiti vrhunski tim mladih kuhara.
Naglasak se stavlja na rad s domaćim OPG-ovima i domaćom hranom kako bi ponuda bila što autohtonija.
“Konoba Brešić” očekuje pokazati da roštilji, pite i pizze mogu biti još bolje nego što ih do sad Brođani mogli kušati u ponudi restorana.
Zapošljavanjem šest ljudi žele pokazati da u ovaj projekt ne ulaze iz avanture već iz stvarnog promišljanja potreba gradske ponude te kako kažu, ovdje planiraju ostati i razvijati se.
Želja im je od iduće godine svaki tjedan dovoditi prezentirati jednu od poznatih svjetskih kuhinja na menije.
Konoba Brešić bit će otvorena radnim danom od 09-22 sata a vikendom do 23 sata.
Također kroz politiku vođenja ugostiteljskog objekta žele pokazati i svoju socijalnu osjetljivost tako da će potrebitima, umirovljenicima i studentima obroke omogućiti po pristupačnijoj cijeni te će višak obroka svakodnevno prosljeđivati u humanitarne svrhe u dogovoru s ustanovama koje su već organizirane i na raspolaganju potrebitima.
Izvor: SBonline
SLJEDEĆA VIJEST