Naslovna / Parlamentarni izbori / Jozefina Birindžić: "S krofnicama samo nježno"

GASTRO

Jozefina Birindžić: "S krofnicama samo nježno"

Razgovarali smo s najpopularnijom brodskom kuharicom i gastro blogericom

Jozefina Birindžić: "S krofnicama samo nježno"
Portal035
  • 2022-02-20 08:00:00

Simpatičnu i talentiranu Brođanku Jozefinu Birindžić imali smo priliku upoznati u prošlogodišnjoj sezoni RTL-ovog kulinarskog showa Tri, dva, jedan – kuhaj! na kraju kojega je izašla kao pobjednica. Kulinarstvo je oduvijek bila njezina velika strast pa je odlučila slijediti svoje snove- od nedavno piše recepte za RTL-ovu stranicu „Hrana fina by Jozefina“, a pokrenula je i vlastite kulinarske radionice.





 



- Na radionicama je uvijek živo, veselo i edukativno, a posebno me veseli što se većina polaznika vraća. Termini nisu fiksni jer se nastojim prilagoditi svim zainteresiranima. Trudim se obuhvatiti sva područja kulinarstva, ali i raditi ono što je aktualno za određeno doba godine. Nađe se za svakoga ponešto- od slavonske do dalmatinske kuhinje, ali i jela iz cijeloga svijeta. Ideje prikupljam od pratitelja te ih potom razrađujem i prilagođavam. Polaznici su uglavnom oni koji imaju nekakvo predznanje, ali bi ga htjeli proširiti i naučiti još više, no ima i početnika. Znaju mi doći i parovi i prijatelji, što je odlično jer vidim koliko su ljudi zainteresirani i za takvu vrstu druženja. Na kraju radionice uvijek imamo jednu lijepu večeru, tako da sve što napravimo i pojedemo. Nakon što se dobivene informacije slegnu i polaznici kod kuće isprobaju recepte naučene na radionicama, često mi se jave s povratnim informacijama i slikama- otkriva nam Birindžić.



 






Jozefina piše i objavljuje i na svojoj Facebook stranici Moj Gastro – Za one koji uživaju u hrani, na kojoj se može naći pregršt recepata za profesionalne i amaterske kuhare.





 



- Tu je zastupljeno baš sve- od predjela, glavnih jela, raznih vrsta tijesta, slastica, koktela, smoothija itd. No, uz osobni blog na Facebooku, imam i svoju Instagram stranicu na kojoj svakodnevno objavljujem sve ono što radim, bilo kod kuće ili na radionicama. Također, uz navedeno, RTL mi je dao tu čast da radim blog i za njihovu stranicu pod nazivom Hrana fina by Jozefina.



 






Na pitanje što bi nam preporučila za jedan cjelovit nedjeljni ručak u ovo pokladno vrijeme, odgovara:





 



- Vjerojatno bih krenula s brusketama sa sirnim namazom, zelenim pestom i pečenim grožđem u pećnici s malo maslinovog ulja, nakon kojih bi uslijedila domaća pileća juha s griz noklama. Za glavno jelo uvijek možete ispeći neki dobar komad mesa, u koji ćete nešto urolati, s krumpirima sa strane. Salata je, naravno, dobrodošla. Desert mogu biti kroštule ili fritule, a uz njih bi se lijepo sljubila i neka fina kremica s voćem ili zapečenim ananasom s kuglicom sladoleda. No, volite li više krofne, jedna od „tajni“ koje ovom prilikom moram podijeliti je napraviti mekano tijesto u koje ćete, tek nakon što se dobro izradilo, dodati masnoću. Tijesto se potom nekoliko puta premota, ostavi da naraste te se razvalja, no ne pretanko. S krofnicama samo nježno!



 






Svi zainteresirani za Jozefinine radionice zapratite njezine stranice na društvenim mrežama jer uskoro slijedi najava za nova druženja u ožujku.